Ingezonden persbericht


Amsterdam, 5 december 2005 PERSBERICHT

Italiaanse barokmuziek in de Noorderkerk

Ensemble Quintus met muziek voor sopraan en baroktrompet

Op zaterdag 10 december a.s., aanvang 14.00 uur, presenteert het internationale ensemble Quintus in de serie zaterdagmiddagconcerten in de Noorderkerk te Amsterdam het programma "Musica dell'anima e del cuore": Italiaanse muziek voor sopraan, trompet, theorbe, cello en klavecimbel.

Op het programma staan werken van de legendarische 17e eeuwse trompettist Girolamo Fantini, die de geschiedenis is ingegaan als eerste trompetspeler die een trompet-solorecital heeft gegeven.Verder worden uitgevoerd cantates voor sopraan, trompet en basso continuo van Scarlatti en Melani en een cantate van de Venetiaanse zangeres Barbara Strozzi, de enige vrouwelijke componist in het 17e eeuwse Italië.

Ensemble Quintus bestaat uit de volgende musici:
Keren Motseri sopraan, geboren in Israël, studeerde aan de conservatoria in Den Haag en Amsterdam en treedt regelmatig op met de Nederlandse Bach Vereniging, het Schönberg Ensemble en het Israëlisch Kamerorkest. David Kjar baroktrompet, studeerde klassiek en jazz in zijn geboorteland, de Verenigde Saten, en is een veelgevraagd solist bij de grote Europese barokensembles, waaronder La Petite Bande en Musica Antiqua Köln. Overige ensembleleden:
Rebecca Rosen barokcello
Simon Linné theorbe
Anne Nissinen klavecimbel

programma:
Girolamo Fantini - Entrata Imperiale en Sonata voor trompet en b.c. Barbara Strozzi - Lamento
Alessandro Scarlatti - Cantate Mio Tesoro
Antonio Vivaldi - Sonate voor cello en b.c.
Alessandro Melani - Cantate Quai bellici accenti

Toegangsprijzen ¤ 10,- / ¤ 9,- (CJP, stadspas,65+) Voor het complete najaarsprogramma van de serie Noorderkerkconcerten zie www.noorderkerkconcerten.nl of tel. 020-6203119 Kaartverkoop/reserveren bij het AUB, 0900-0191
of via Noorderkerkconcerten: 020 6203119 / info@noorderkerkconcerten.nl

Voor meer inlichtingen: Jurriaan Röntgen, Stichting Noorderkerkconcerten, tel. 020-6203119, info@noorderkerkconcerten.nl