Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Wijkwebmarkt in het Pluspunt

Op zaterdag 10 december is er een wijkwebmarkt in het Pluspunt op de Albardakade. Op deze gezellige `markt' zal informatie gegeven worden over het wijkgedeelte van brede school 't Koggeschip. In het schoolgebouw komt veel ruimte voor allerlei wijkactiviteiten zoals sport, naschoolse cursussen en ontspanningsmogelijkheden voor álle bewoners.

De brede school zal meer levendigheid in de wijk brengen. Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en de directie van 't Koggeschip willen zo veel mogelijk rekening houden met wat bewoners willen in dit wijkgedeelte van de brede school. Daarom zijn er de afgelopen weken bijeenkomsten geweest waarin enthousiaste bewoners met elkaar hebben gepraat over de mogelijkheden.

Wat is het wijkweb?
Het wijkweb is een groep van bewoners die zich de komende tijd bezig gaat houden met de programmering van het wijkgedeelte in 't Koggeschip. De leden zullen de schooldirectie en het stadsdeel advies geven over de activiteiten in 't Koggeschip . Ze kijken bovendien gezamenlijk welke bewoners zelf iets kunnen organiseren in het wijkgedeelte.

Opening door Robin de Bood
Om bewoners te informeren over alle ontwikkelingen en kennis te maken met het wijkweb en organisaties die activiteiten kunnen bieden, organiseert het stadsdeel zaterdag 10 december een wijkwebmarkt. Voorzitter van het dagelijks bestuur Robin de Bood zal de markt openen. Er is een leuk en gevarieerd programma voor iedereen. Kinderen zijn zeer welkom op de Wijkwebmarkt. Deelname is gratis.

Wijkwebmarkt 10 december 2005
Het Pluspunt
Albardakade 5
13.00 - 17.00 uur

Wat is er allemaal te doen?


* In de Wijkwebkamer, kunt u kennis maken met de kersverse wijkwebleden. Zij vertellen u hoe zij denken over het aanbod in de brede school.

* De knutselclub van Josta Mormon/Stichting De Rots ontvangen de hele middag de allerkleinsten. Voor drinken en wat lekkers voor de kinderen wordt gezorgd.

* We vertonen de Wijkwebfilm, een documentaire over het wijkweb met straatinterviews en een rondleiding in de school
* In de Brede Schoolkamer vindt u meer informatie van de basisschool 't Koggeschip en enkele vaste partners van de school.In deze kamer kan er geluisterd worden naar liedjes van 't Koggeschip (CD) en worden filmpjes van 't Koggeschip vertoond. Ook is er informatie over de samenwerking met Circus Elleboog, Schatkamer en Jump In. Daarnaast zijn partners zoals Impuls, het Steunpunt voor Leefbaarheid en Veiligheid aanwezig en zullen er filmpjes te zien zijn over het werk van Sportcentrum de Eendracht Nieuwe Stijl (SENS).

* Er is een Activiteitenmarkt, met presentaties en workshops van onder meer: Hindoestaans-Surinaams koken (12+), scrapbooking (creatief met foto's en papier) en Ren Je Rot (8 t/m 12 jaar). Op deze markt kunt u ook luisteren naar Jeugdorkest Jong Excelsior & Muziekvereniging Groot Excelsior; Stichting Naschools Applaus en de Taekwondo Academy Amsterdam. Tot slot demonstreert Stichting Warrior House boksen, worstelen, training voor vrouwen én buikdansen. Iedereen kan gratis deelnemen aan de workshops deze dag. Als u aan ren je rot, de sportactiviteiten of de buikdans wilt meedoen, dient u gemakkelijke kleding en sportschoenen mee te nemen (blote voeten mag ook).

* Op de Informatiemarkt kunt u kennismaken met mogelijke welzijnaanbieders van de Brede School met bijdragen van onder meer de Stichting AGO, Antaris, Stichting Dock, Nederlands Philharmonisch Orkest Project NedPhO GO!, de Volksuniversiteit, Muziekschool Amsterdam, Shin Shin judo, Warrior House, Dubbelklik, Marleen Zoutman vioollessen, Amsterdams Historisch Museum, Stichting Buurtbelangen, de Muziekschool Amsterdam.
* De Tentoonstelling De Stijl van Amsterdam Nieuw West is speciaal voor deze bijzondere gelegenheid naar het Pluspunt.
* Tussen 15.15 en 16.00 uur is er een feestelijke afsluiting met muziek en een hapje en een drankje voor iedereen.

Poseidon
Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer is een van de zes deelnemers aan het Europese kennisnetwerk Poseidon. Wenen, Noord Kent, Londen Haringey, Stockholm en de provincie Genua wisselen met Amsterdam kennis en ervaringen uit over de ontwikkeling van wijken en participatie van bewoners. Deze kennis wordt gebruikt in pilotprojecten. Iedere stad zet een pilotproject op. In Geuzenveld-Slotermeer is dit het Wijkweb 't Koggeschip.

Gerelateerde bericht(en):
Bewoners adviseren Brede School
Brede school 't Koggeschip
Stadsdeel deelnemer Poseidon