CARE Nederland veilt schilderijen Hilary Wallis

Care nederland

Den Haag - Van 10 tot en met 23 december veilt CARE Nederland op www.ricardo.nl acht olieverfschilderijen van Hilary Wallis. De kunstwerken zijn gebaseerd op de acht Millenniumdoelen die 189 landen hebben vastgesteld ter bestrijding van extreme armoede in de wereld. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het werk van CARE Nederland.

De expositie en veiling van de schilderijen vinden plaats tijdens de 'Make poverty history' actieweken in De Goede Doelen Winkel aan de Lange Poten 21B in Den Haag. Tijdens deze weken vraagt CARE Nederland publieke en politieke aandacht voor de noodzaak de Millenniumdoelen te realiseren. Dat doet CARE met het oog op de wereldhandelstop van 13 tot en met 18 december in Hong Kong, waar ministers besluiten nemen met gevolgen voor het welzijn van miljoenen mensen. Hilary Wallis is op 10 en 11 december in De Goede Doelen Winkel aanwezig om bezoekers van de tentoonstelling te woord te staan.

'Het is toch onvoorstelbaar dat 1,2 miljard mensen moeten rondkomen van minder dan een dollar per dag? Dat jaarlijks nog altijd zes miljoen kinderen vóór hun vijfde verjaardag sterven door ondervoeding? Met de doeken vraag ik aandacht voor de extreme armoede in de wereld. In de schilderijen wil ik vooral ook hoop op een betere toekomst een plaats geven', zegt Hilary Wallis (26). Volgens de internationaal snel aan bekendheid winnende kunstenares zijn de doeken de beste die ze tot nu toe heeft gemaakt. CARE hoopt dan ook op een goede opbrengst.
CARE Nederland zet zich in voor noodhulp en wederopbouw. Jaarlijks steunt CARE Nederland 3.000.000 slachtoffers van natuurrampen en oorlogen in de armste landen, zodat ze weer kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst. CARE Nederland is lid van het Nederlands Platform Millenniumdoelen en maakt deel uit van CARE International, één van de oudste en grootste ontwikkelingsorganisaties ter wereld.

Voor de redactie
Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Camille Fontijn, Manager Voorlichting bij CARE Nederland: 070 310 50 62 of 06 54 79 41 72. Of kijk op www.carenederland.org