* Programmaboekje MADD

MADD Flevoland in de startblokken !

MADD Flevoland staat in de startblokken. Tijdens deze eerste MADD-editie wordt zichtbaar gemaakt hoe groot het belang van vrijwilligerswerk in onze samenleving is. Op De Kemphaan in Almere en in de Oostvaardersplassen in Lelystad zijn ze klaar om aanstaande zaterdag alle deelnemers en belangstellenden gastvrij te ontvangen. Ook steken speciale gasten uit de landelijke politiek in Flevoland de handen uit de mouwen!

Op zaterdag 10 december barst MADD Flevoland los. Om 11.oo is de officiële start van de dag op stadslandgoed De Kemphaan in Almere door gedeputeerde John Bos. In zowel Almere als Lelystad staat een scala aan activiteiten op het programma die het vrijwilligerswerk in Flevoland onder de aandacht brengt van de bezoekers. Bekende gasten uit de landelijke politiek steken de handen uit de mouwen in Flevoland. Tweede Kamer-voorzitter Frans Weisglas heeft laten weten aanwezig te zijn op De Kemphaan. Hij zal er een verhaal lezen en om 12.00 uur optreden als `veilingmeester' om wensen te koppelen aan bedrijven en anderen die ze willen adopteren. Hij neemt nog tal van prominente collega's mee. Om als verhalenverteller op te treden komen ook staatssecretaris Medy van der Laan, Nationaal Comité-leden Alexander Rinnooy Kan en Herman Tjeenk Willink mee.

Programma 10 december

In de Oostvaardersplassen maken vrijwilligers het pad aan de Oostvaardersdijk toegankelijk voor mensen met een beperking, daarna wordt het pad officieel om 14.00 uur geopend door de Commissaris van de Koningin en de directeur van Staatsbosbeheer. Ook op de kleine Praambult wordt er gewerkt. Door struiken en wilgen te kappen, wordt het uitzicht langs de Oostvaardersplassen verbeterd. De vrijwilligers die aan de slag gaan, biedt Staatsbosbeheer geheel gratis op 27 mei 2006 een bijzondere natuurexcursie in het gebied aan.

De NCRV is een belangrijke mediapartner van MADD. Op donderdagavond 8 december schitteren Jos Brink en Sandra Reemer in een eenmalige, speciale editie van het populaire `Wedden Dat...?' Een belpanel werft tijdens de uitzending vrijwilligers voor alle MADD-activiteiten.

Ook op zaterdagavond 10 december is er veel aandacht voor MADD Flevoland bij de NCRV tijdens een speciale uitzending met Jochem van Gelder. Het programma laat impressies van alle MADD-evenementen zien. Bovendien wordt in het programma ook Dé Vrijwilliger van Nederland bekend gemaakt. Hettty Beugelink uit Lelystad is als kanshebber voor die titel genomineerd.