Lodewijk de Waal krijgt eredoctoraat Engelse universiteit

Fnv

Lodewijk de Waal ontvangt aanstaande zaterdag 10 december een eredoctoraat van de Londense Kingston Universiteit. De oud FNV-voorzitter krijgt deze titel vanwege zijn verdiensten als voorzitter van Nederlands grootste vakcentrale, zijn maatschappelijke betrokkenheid en zijn inspanningen voor een socialer Europa.

Kingston University is een universiteit die maatschappelijke betrokkenheid en ontwikkeling (Life Long Learning) hoog in het vaandel heeft. Kingston Business School (een van de faculteiten) streeft naar het ontwikkelen en aanbieden van hoogwaardige studieprogramma's in een internationale context. In 1991 leidde dat tot vestiging van de Haarlem Business School, dat nu onderdeel is van Hogeschool INHOLLAND.

Personen die eerder een eredoctoraat van de Kingston University in ontvangst namen, zijn oud AOb-voorzitter en PvdA Tweede Kamerlid Jacques Tichelaar, oud werkgeversvoorzitter Hans Blankert.

De ceremonie vindt plaats op het landgoed Duin en Kruidberg te Santpoort tijdens de officiële Graduation Ceremony, de plechtigheid waarbij de Nederlandse MBA studenten aan Kingston University hun MBA degree overhandigd krijgen.

Vertegenwoordigers van de pers die erbij willen zijn, dienen contact op te nemen met ondergetekende.

FNV Voorlichting/
Bianca Teeling: 020 - 58 16 550 of 06 -20 44 86 76.