Ingezonden persbericht


Persbericht 8 december 2005

Feestelijk ballet voor jarige stad Nijmegen

Met Introdans en Introdans ensemble voor de jeugd

Het afgelopen jaar is het Nijmeegse jubileum op vele manieren gevierd. Op zaterdag 10 december vieren dat met dans. Door Introdans! Deze Arnhemse topdansers trakteren de jarige stad samen met het Introdans Ensemble voor de Jeugd op een unieke dansbelevenis. In de Stadsschouwburg dansen zijn een compilatie van hun meest succesvolle choreografieën.

Voorafgaand aan deze voorstelling ontvangt de jarige stad van de omringende gemeenten een bijzonder en muzikaal jubileumcadeau. Het geheel begint om 19.30 uur. De kaarten voor deze voorstelling zijn inmiddels uitverkocht.

Spetterende show

Introdans maakt al bijna 35 jaar moderne voorstellingen en boekt nationaal en internationaal grote successen. Geregeld worden beroemde choreografen uit heel de wereld uitgenodigd om hun creativiteit los te laten op het dansgezelschap. Vanavond dansen Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd een compilatie van hun meest succesvolle choreografieën. De afsluiting is bovendien speciaal voor Nijmegen 2000 jaar gemaakt. Een slotchoreografie op de ouverture van Te Deum (Eurovisiemars) van Charpentier. Een avond om niet snel te vergeten!

Uniek cadeau van de Nijmegen omringende gemeenten

Voorafgaand aan de dansvoorstelling bieden de omringende gemeenten de jarige Waalstad een bijzonder cadeau aan. Zij lieten componist Jan Bosveld een speciaal muziekstuk maken dat deze avond voor het eerst ten gehore wordt gebracht door het Gelegenheidsorkest regio Nijmegen. Burgemeester Gerd Prick van Groesbeek biedt dit cadeau aanbieden aan de burgemeester van Nijmegen Guusje ter Horst.

Introdans
Sinds 1971 maakt Introdans moderne dansvoorstellingen binnen de thema's Oude meesters, Nieuwe partners, Jong talent. Vanuit de regio Oost-Nederland danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en schouwburgen en op internationale podia. Introdans Ensemble voor de Jeugd presenteert repertoire uit de schatkist van de dans, en ook speciaal voor het ensemble gecreëerd werk. In heel Europa is geen vergelijkbaar gezelschap te vinden dat moderne balletvoorstellingen voor kinderen presenteert. Introdans Ensemble voor de Jeugd bekleedt dan ook een unieke positie.

Uitverkocht
Alle kaarten voor de voorstelling zijn inmiddels uitverkocht.

Noot voor de redactie : voor meer informatie: stichting Nijmegen 2000 jaar, Rina Luinstra 024-3298000 / 06 2656 45 85 (

Ingezonden persbericht