FNV Filmfestival: Jono Shaffer en Bread and Roses

Fnv

Wat gebeurde er echt tijdens de legendarische opstand van Mexicaanse schoonmakers in Los Angeles? De Amerikaanse vakbondsman Jono Shaffer gaat morgenavond (zaterdag) in gesprek met cao-coördinator Wilna Wind de vakcentrale FNV over het waargebeurde verhaal achter Bread and Roses.

Wanneer:Zaterdag 10 december, 18.00- 19.00
Waar:De Melkweg, Amsterdam. Met aansluitend de vertoning van de film Bread And Roses in Cinerama

Tijdens het FNV- filmfestival (www.fnv.nl/film) wordt op zaterdag 10 december de film Bread and Roses (2000) vertoond. De film van de geëngageerde Britse regisseur Ken Loach gaat over de strijd van Latijns-Amerikaanse schoonmakers in de Verenigde Staten voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. Voorafgaand aan de film is er in de Melkweg te Amsterdam een debat met de roemruchte Amerikaanse vakbondsman Jono Shaffer op wiens acties de film is geïnspireerd.

De film is gebaseerd op de actie 'justice for janitors' die de Amerikaanse stakingsleider Jono Shaffer in 1990 organiseerde. Justice for Janitors is de naam van de grote opstand in 1990 van schoonmakers in Los Angeles onder leiding van Shaffer. Er vielen vele gewonden door ongekend hard optreden van de politie. De opstand was de inspiratie voor de film Bread and Roses (2000) met in de hoofdrol Adrien Brodie als Jono Shaffer.

Meer informatie:
FNV Voorlichting, Harrie Lindelauff 06 22 79 0054