Women CARE: goede muziek voor een goed doel

Care nederland

Den Haag, 9 december 2005.
Ruim drie maanden voor de start van de verkoop in de Nederlandse platenwinkels, begint CARE Nederland morgen met de verkoop van Women CARE. Het album heeft internationaal al veel positieve kritieken geoogst. De oorspronkelijk Noorse productie, een samenwerkingsverband van vier bekende Afrikaanse en vier eveneens bekende Noorse zangeressen, komt de komende maanden in een groot aantal Europese landen en in Japan en Hong Kong op de markt. Een internationale tournee is in voorbereiding. De nummers op de CD worden uitgevoerd in de Engelse en Franse taal en gaan over de rol van de vrouw in gezin, samenleving en de liefde. De rustige muziekstijl houdt het midden tussen folk en pop, met sterk Afrikaanse accenten. De CD heeft een prijs van 19,95 euro en wordt komende tijd uitsluitend verkocht in De Goede Doelen Winkel aan de Lange Poten 21b in Den Haag en later deze maand ook op de website www.carenederland.org.

De vervroegde en exclusieve introductie van de CD in Nederland hangt samen met de 'Make poverty history' actieweken die van 10 t/m 23 december in De Goede Doelen Winkel worden gehouden. Tijdens deze weken houdt CARE Nederland in de winkel een verkooptentoonstelling van de acht olieverfschilderijen die kunstenares Hilary Wallis voor de hulporganisatie maakte. De werken hebben de VN Millenniumdoelen als thema en vragen, op artistieke wijze, publieke aandacht voor de noodzaak om die doelen te realiseren. Hilary Wallis is op 10 en 11 december zelf in De Goede Doelen Winkel aanwezig om bezoekers van de tentoonstelling te woord te staan. Op de veilingsite www.ricardo.nl kan op de tentoongestelde werken worden geboden.

CARE Nederland zet zich in voor noodhulp en wederopbouw. Jaarlijks steunt CARE Nederland 3.000.000 slachtoffers van natuurrampen en oorlogen in de armste landen, zodat ze weer kunnen bouwen aan een nieuwe toekomst. CARE Nederland is lid van het Nederlands Platform Millenniumdoelen en maakt deel uit van CARE International, één van de oudste en grootste ontwikkelingsorganisaties ter wereld.

Voor de redactie
Meer informatie over de CD vindt u, onder meer op:
www.kkv.no/english/index.html
www.worldmusiccentral.org/article.php/20050617201430121 www.nordische-musik.de/musiker.php?id(undesrcore)musiker=1131 www.geocities.com/pherlevi/CCdivas.htm
Ook kunt u contact opnemen met Camille Fontijn, Manager Fondsenwerving en Voorlichting bij CARE Nederland: 070 310 50 62 of 06 54 79 41 72. Of kijk op www.carenederland.org