Gemeente Katwijk


Uitreiking gemeentelijke legpenning op 10 december 2005

Gemeentelijke legpenning uitgereikt aan Mevrouw c. Poppeliers, de heer a. Van Beelen, de heer C. Haasnoot en stichting de brug

Katwijk, 8 december 2005

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag zaterdag 10 december 2005 krijgen de volgende personen de gemeentelijke legpenning uitgereikt door B&W aan mevrouw c. Poppeliers, de heren A. Van Beelen en de heer C. Haasnoot en Stichting De Brug.

11.00 uur in De Wilbert
Mw. C. Poppeliers :
Betrokkene is vanuit het UVV sinds 1995 vrijwilliger bij de Wilbert. Ze is heel actief bij de activiteiten-begeleiding en bij de zang- en filmactiviteiten. Ze begeleidt bewoners voor ziekenhuisbezoek en ze helpt bij de jaarlijkse organisatie van de fancy fair. Ook zorgt ze voor koffie en thee. Ze heeft voor iedereen een goed woordje. Betrokkene zet zich volledig in en kan het niet laten om alles op te ruimen, men moet haar soms remmen.

12.00 uur bij de VLOK
Dhr. A. van Beelen:
Adri van Beelen is sinds 8 à 9 jaar vrijwilliger bij de VLOK-tv. Hij is destijds gestart met een eigen programma: Katwijk Centrael (op z'n Kattuks). Ook verzorgt hij de verslagleggingen op Koninginnedagen. Tijdens het bezoek van Koningin Beatrix aan Katwijk, op Koninginnedag in 2000, verzorgde hij samen met Maartje van Weegen het verslag voor de landelijke TV.

14.15 uur bij v.v. Katwijk
Dhr. C. Haasnoot:
Cees, meer dan 50 jaar lid en ook erelid van de voetbalvereniging Katwijk, wordt wel eens gekscherend "Mister Katwijk"genoemd. Hij weet alle ins en outs van de vereniging. Vraag het maar aan Cees en hij weet het je te vertellen.
Als kleine jongen begonnen met voetballen en later heel veel werk verzet voor de vereniging.
Als bestuurslid heeft hij menig notulen geschreven en van de stukjes die hij in clubbladen, regionale- en landelijke kranten heeft geplaatst, kun je een heel boekwerk maken.
Hoogtepunt waar men het nu nog steeds over heeft is de rommelmarkt die destijds gehouden is op het oude complex op de Helmbergweg, waar dankzij hem heel wat geld is binnengehaald voor de verhuizing naar het nieuwe complex op De Krom.
Ook heeft Cees met succes gezocht naar sponsoren. Als al de wedstrijdballen, die hij geregeld heeft, bij elkaar zouden worden gelegd, dan zou de opslag te klein zijn.
Cees weet de vereniging, zowel in goede- als in slechte tijden goed te verkopen, want zeg niets negatief over de V.V. Katwijk.

15.15 uur bij Stichting De Brug
Dit jaar viert Stichting De Brug haar 10-jarig bestaan. Tien jaar geleden zag men de noodzaak om mensen te helpen, zowel hen die verslaafd zijn als hun omgeving. Die noodzaak is niets minder waar gebleken. Door bijvoorbeeld voorlichting en het opzoeken van hangplekken wordt er getracht om mensen op tijd te laten stoppen. Ook begeleidt De Brug niet alleen de verslaafde zelf, maar ook zijn ouders en/of partner. De Brug is begonnen als een vrijwilligersorganisatie met steun van een enkele beroepskracht. Inmiddels is De Brug een beroepsorganisatie ondersteund door heel veel vrijwilligers. Er wordt door heel veel mensen heel veel gedaan.