CDA

20-07-05
10 december: CDA in de ban van vrijwilligerswerk! Het partijbestuur roept alle CDA afdelingen dan ook op om van zaterdag 10 december een bijzondere dag te maken. Zij roept niet alleen de afdelingen op zich actief in te zetten op 10 december, maar ook alle CDA bewindslieden, alle kamerleden in Den Haag en delegatieleden in Brussel en alle volksvertegenwoordigers op provinciaal en gemeentelijk niveau.

Het CDA heeft in 25 jaar een visie ontwikkeld op de vitale en verantwoordelijke samenleving. Een maatschappij die wordt gedragen door de burgers en hun verbanden en organisaties. Gemeenschapzin, menselijke maat en kleinschaligheid staan centraal. Het CDA hecht vanuit haar gedachtegoed grote waarde aan een actieve samenleving waar burgers iets voor elkaar betekenen. Samen leven doe je immers niet alleen. Wij zijn een groot voorvechter van vrijwilligerswerk waaraan door vele uiteenlopende maatschappelijke organisaties invulling wordt gegeven. Daarom wil het CDA in het jubileumjaar deze vrijwilligers actief steunen.

In het kader van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix wordt begin december Make a Difference Day (MADD) georganiseerd. Tienduizenden Nederlanders zetten zich actief en vrijwillig in door de handen uit de mouwen te steken en zo iets te doen voor anderen. In Nederland wordt MADD voor het eerst georganiseerd, in Engeland en de VS wordt Make a Difference Day al enkele jaren grootschalig en succesvol georganiseerd. In Engeland hebben zo´n 77% van de deelnemende organisaties meer vrijwilligers na MADD. MADD is een initiatief van het NOV, het branchenetwerk van
vrijwilligersorganisaties in Nederland. MADD is door het Nationale Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix gekozen tot afsluitend evenement van dit bijzondere jaar.
Het CDA sluit zich in het eigen jubileumjaar graag aan bij dit fantastische initiatief en wel op zaterdag 10 december!

Het partijbestuur roept alle CDA afdelingen dan ook op om van zaterdag 10 december een bijzondere dag te maken. Zij roept niet alleen de afdelingen op zich actief in te zetten op 10 december, maar ook alle CDA bewindslieden, alle kamerleden in Den Haag en delegatieleden in Brussel en alle volksvertegenwoordigers op provinciaal en gemeentelijk niveau.
Wat gaan we zaterdag 10 december doen?

Alle lokale CDA-afdelingen kiezen geheel vrij een activiteit waar zaterdag 10 december vrijwilligersdiensten kunnen plaatsvinden!
* CDA-leden kunnen bijvoorbeeld een dag lang de werkzaamheden overnemen van de vrijwilligers van een organisatie.
* CDA-leden kunnen hun diensten ter beschikking stellen ten behoeve van een vrijwilligersorganisatie zelf.

* Tenslotte kunnen CDA-leden ook zelf een project op poten zetten. Denk hierbij aan het organiseren van een sponsorloop en met de opbrengst een organisatie financieel of materieel ondersteunen.

U kunt contact opnemen met een vrijwilligersorganisatie bij u in de stad of buurt en de wensen en behoeften inventariseren. Daarnaast kunnen nieuwe permanente samenwerkingsverbanden tussen verschillende vrijwilligersorganisaties tot stand worden gebracht, denk aan een sportclub die samenwerkt met een natuurorganisatie. Het zou mooi zijn wanneer zaterdag 10 december mensen blijvend inspireert om actief te zijn in de samenleving. Zie de site van MADD met suggesties voor activiteiten of klik hier met onze suggesties!

Tenslotte zal een CDA comité van aanbeveling worden gevormd, bestaande uit oud-bewindslieden en bekende Nederlanders. Zij kiezen het meest in het oog springende afdelingsinitiatief. Het comité zal deze afdeling op 10 december bezoeken en uiteraard aan de activiteiten deelnemen. Aanmelden

Wilt u de afdeling worden met de meest in het oog springende activiteit? Stuur de informatie van uw activiteit via het aanmeldformulier vóór 15 oktober naar ons toe. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het CDA partijbureau, mw. Cecile Heemels 070-3424855, heemels@cda.nl.