CDA

08-12-05
CDA werkt mee aan vrijwilligersdag
Premier Balkenende, fractievoorzitter Verhagen en partijvoorzitter Van Bijsterveldt zetten gasten Zonnebloem en hun vrijwilligers in het zonnetje.

Premier Balkenende, fractievoorzitter Verhagen en partijvoorzitter Van Bijsterveldt geven zaterdag 10 december a.s. de aftrap van de landelijke vrijwilligersdag van het CDA. De CDA-prominenten bezoeken in partycentrum De Schouw (Beatrixplantsoen 5) in Lopik de gasten van de Zonnebloem en hun vrijwilligers.
Minister-president Balkenende, partijvoorzitter Van Bijsterveldt en Marijke van Eck (directeur Zonnebloem) houden korte toespraken. Aan het eind van de ochtend serveren Balkenende, Verhagen en Van Bijsterveldt een eenvoudige maaltijd.
De bijeenkomst wordt georganiseerd door het CDA in samenwerking met Nationale Vereniging de Zonnebloem.
Tijd: 10.30-12.30 uur

Vrijdag 9 en zaterdag 10 december zijn MADD (Make a Difference Day)-dagen. Tijdens deze dagen zetten tal van mensen zich als vrijwilliger in voor de samenleving.
MADD wordt landelijk gecoördineerd door CIVIQ, Instituut vrijwillige inzet, en Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). MADD is tevens een van de activiteiten van het landelijk programma van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix.

Het CDA doet volop mee aan de landelijke vrijwilligersdag op zaterdag
10 december a.s.. Verspreid over het hele land worden in totaal meer dan 100 projecten georganiseerd. De projecten variëren van het hand- en spandiensten verlenen in een verzorgingshuis, wilgen knotten, het verlenen van hulp aan kinderen met een handicap, het promoten van de Wereldwinkel tot het begeleiden van ouderen naar de markt.

Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, Europarlementsleden en een aantal bewindspersonen nemen actief deel aan allerhande activiteiten verspreid over het land.

In een aantal gemeenten worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd met de Zonnebloem.