CDA

09-12-05
Zaterdag 10 december: Bewindspersonen en Kamerleden als vrijwilligers actief
Meer dan 100 CDA-afdelingen zijn a.s. zaterdag 10 december actief op de landelijke Vrijwilligersdag.

Ministers, Eerste- en Tweede-Kamerleden en leden van het Europees Parlement, maar ook gemeenteraadsleden, afdelingsbestuurders en andere CDA-leden zetten zich als vrijwilligers in voor de samenleving en/of zetten andere vrijwilligers in het zonnetje.

De activiteiten variëren van het helpen in verzorgingshuizen, het verzorgen van maaltijden voor vrijwilligers, het begeleiden van gehandicapten en ouderen, natuurprojecten, het promoten van de Wereldwinkel etc. etc

Premier Balkenende, fractievoorzitter Verhagen en partijvoorzitter Van Bijsterveldt in Lopik
De landelijke start van de vrijwilligersdag vindt plaats in Lopik. In partycentrum De Schouw (Beatrixplantsoen 5) te Lopik zetten minister-president Balkenende, fractievoorzitter Verhagen en partijvoorzitter Van Bijsterveldt gasten en vrijwilligers van Vereniging de Zonnebloem in het zonnetje.
Tijdens een speciale bijeenkomst gaan zij in gesprek met de gasten en vrijwilligers en serveren zij een eenvoudige maaltijd. Tijd: 10.30-12.30 uur

Het CDA sluit met zijn activiteiten aan bij de actie MADD (Make a Difference Day) . MADD wordt gecoördineerd door CIVIQ, Instituut Vrijwillige inzet en de Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV). MADD is tevens een van de activiteiten van het landelijk programma van het Zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix.

Een overzicht van de activiteiten van de CDA-Afdelingen kunt u hier downloaden. Het gaat om een Excel-bestand.