Ingezonden persbericht


Rotterdam, 9 december 2005

PERSBERICHT

Opvaller van Rotterdam: vrijwilligersorganisatie Enviu!

Wethouder Geluk maakte vrijdag 9 december de winnaars van de Rotterdamse vrijwilligersprijs 2005 bekend. De vrijwilligersprijs is een onderscheiding voor een bijzondere vrijwilligersorganisatie in Rotterdam. Naast de winnaar kiest de jury opvallende vrijwilligersorganisaties die een aanmoedigingsprijs of bijzondere vermelding verdienen. Enviu komt dit jaar in de categorie "Anders" deze eer toe.

Enviu: the Environment and You!
Enviu valt in de categorie "Anders" als opvallende vrijwilligersorganisatie in de prijzen. Binnen Enviu zetten jongeren hun kennis en ervaring in als vrijwilliger. Zij werken aan vernieuwende oplossingen voor milieu- en armoede problemen in Nederland en Zuid-Amerika. Studenten en jonge managers blijken grote interesse te hebben om op een zakelijke manier een invulling te geven aan hun ideële wens. Enviu betrekt studenten via hun afstudeerproject of stage. Samen met jonge managers werken zij in projecten voor duurzame ontwikkeling. In Rotterdam is Enviu actief met de ontwikkeling van de eerste duurzame danceclub van Nederland en de ontwikkeling van hip dames ondergoed dat ecologisch en sociaal verantwoord is geproduceerd. Ook in ontwikkelingslanden is Enviu actief. Hier werken de jongeren samen met lokale organisaties om duurzaam ondernemersschap te stimuleren en zo de armoede aan te pakken.

Erkenning

Oprichter Stef van Dongen is erg blij dat Enviu als "Anders" wordt gezien. "We proberen juist op een vernieuwende manier bezig te zijn met oplossingen voor milieu en sociale problemen." In een Enviu project werken hoogopgeleide jongeren als vrijwilliger aan een persoonlijke uitdaging. Ze zetten daarvoor hun kennis en expertise in en zijn dus minder bezig met handenarbeid. Van Dongen: "Onze aantrekkingskracht zit juist in de zakelijke aanpak en het verkennen van nieuwe mogelijkheden, een duurzame danceclub bijvoorbeeld waar de dansvloer energie opwekt. Je hoeft dus geen geitenwollen sok te zijn om iets aan duurzame ontwikkeling te doen."

//// Einde persbericht ////

Noot aan de redactie
U kunt voor meer informatie over Enviu contact opnemen met Josine Janssen Tel. 010-288 79 70 / 06-14 98 68 15
E-mail: info@enviu.org.

Foto's:
Foto's van de uitreiking van de aanmoedigingsprijs, klik op deze link: http://www.enviu.org/index.php?id=788


---- --