Politie Groningen

Persberichten zaterdag 10 december 2005

Provincie Groningen 10-12-2005 -

Groningen: man beroofd
Nabij het winkelcentrum Selwerd aan de Eikenlaan is vrijdagavond een 25-jarige inwoner van Groningen beroofd door een tweetal verdachten. De man werd door de beide verdachten van achteren aangevallen en er werd hem door een van de verdachten een scherp voorwerp op de keel gezet. Ook werd het slachtoffer in zijn gezocht geslagen en gestompt. De portemonnee van het slachtoffer, met daarin enkele tientjes, werd uit zijn kleding gehaald door de verdachten waarna het slachtoffer kans zag weg te rennen. De verdachten zouden twee ongeveer 19 jarige jongens zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.

Groningen: bedreiging en mishandeling
Op de Grote Markt werden vrijdagavond twee 13 en 14 jarige jongens lastig gevallen door een tweetal vermoedelijk Marokkaanse jongens. Nadat er een woordenwisseling tussen de beide slachtoffers was ontstaan begonnen de verdachten zich daar ook mee te bemoeien en vielen zij beide slachtoffers lastig. Tot drie keer toe werden de beide jeugdigen door de twee verdachten lastig gevallen. Nadat de slachtoffertjes de Grote Markt hadden verlaten en naar huis gingen, werden beide nabij de Brugstraat door de verdachten met nog enkele kornuiten achterhaald. Ze werden van hun fiets getrokken en in elkaar geslagen en geschopt. Ook werd met een mes gedreigd. Met achterlating van een fiets wisten de slachtoffers te vluchten en meldden zij zich bij de politie. De daders waren inmiddels gevlogen.

Groningen: van fiets gerukt en beroofd
Een 37-jarige man uit Groningen werd vrijdagochtend op weg naar zijn werk langs het fietspad Midscheeps door een tweetal verdachten van zijn fiets gerukt. Het slachtoffer fietste niets vermoedend richting de stad toen twee donker gekleurde jongens uit de bosjes kwamen en voor zijn fiets sprongen. Het slachtoffer werd met een mes bedreigd en de daders eiste4n zijn portemonnee. Toen hij deze had afgegeven vluchtten de verdachten het nabij gelegen winkelcentrum in. De verdachten hadden een donkere huidskleur en waren om en nabij de 20 jaar. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: drugsdealer gepakt
De politie trof afgelopen nacht op de Oliemuldersweg een 19-jarige man in een geparkeerd staande auto aan. De man zat alleen op de passagiersstoel en gedroeg zich nogal onrustig. Toen de agenten de man aanspraken zagen zij dat de man enkele bolletjes dope probeerde weg te stoppen. De verdachte werd daarop aangehouden. In de auto troffen de agenten enkele bolletjes aan. Terwijl de verdachten ook bolletjes in zijn kleding had. Er werden ruim 40 bolletjes cocaïne en heroïne in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.

Groningen: stageloper verdachte van diefstal
In een warenhuis aan de Westerhaven heeft de politie vrijdagmiddag een 18-jarige jongen uit Appingedam aangehouden. De jongen liep stage in het winkelbedrijf maar hij werd door andere personeelsleden betrapt bij het wegnemen van goederen. In de afgelopen weken blijkt hij meerdere keren diefstal te hebben gepleegd en goederen onderhands te hebben doorverkocht. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: lastige kroegtijger
Op de Grote Markt heeft de politie afgelopen nacht een 22-jarige Groninger aangehouden omdat hij politieagenten bedreigde en beledigde. De man was even tevoren uit een café gezet. Hier was hij het niet mee eens en uitte zijn woedde op aanwezige agenten. Hij bedreigde de politiemensen met woord en gebaar met de dood. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten.

Delfzijl: met fiets in de sloot
Een 12-jarig meisje uit delfzijl raakte vrijdagmiddag met haar fiets in een sloot langs de Ossenweg in Delfzijl. Door nog onbekende oorzaak kwam zij ten val en belandde ze in de sloot. Het meisje klaagde over ernstige rugpijn. Door ambulancemedewerkers werd ze uit de sloot gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis. Achteraf bleek de schade mee te vallen en werd een lichte hersenschudding vastgesteld.

Oldehove: in dichte mist tegen boom
Op de Noordhornerweg raakte vrijdagavond een 31-jarige vrouw met haar auto tegen een boom. De vrouw kwam met haar wielen in de berm waarna zij frontaal een boom ramde. Hierna belandde de auto op het dak in een naast gelegen sloot terecht. De vrouw liep slechts lichte verwondingen aan haar hand op, die door ambulancemedewerkers kon worden bepleisterd. De auto moest zwaar beschadigd worden weggetakeld.

Veendam: geen voorrang
Doordat een 29-jarige inwoner van Zuidbroek geen voorrang verleende aan een politie auto moest de man het bekopen met een proces verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. De Zuidbroekster verleende op de Beneden Oosterdiep in Veendam geen voorrang. Toen agenten hem hier op wilden wijzen roken zij dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij mocht een blaastest toen waarbij werd vastgesteld dat de man bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder verliet met een proces verbaal het politiebureau. .

Nieuweschans: ex maakt amok
Op de J.Driegenstraat heeft de politie afgelopen nacht een 39-jarige man uit Nieuweschans aangehouden. De man had de voorruit van de woning van zijn ex ingegooid omdat hij het niet uit kon staan dat zij een nieuwe vriend had. De vrouw verklaarde dat de man ook eerder op de dag haar had mishandeld en een bloedneus had geslagen. De ex is vervolgens aangehouden en voor huiselijk geweld en vernieling ingesloten in ene politiebureau.

Kolham: rijbewijs ingenomen
Op de A7 ter hoogte van Kolham heeft de politie afgelopen nacht een 42-jarige man uit Zuidbroek van de weg gehaald. Agenten controleerden de man als bestuurder van een bestelauto. Bij een af te leggen blaastest zagen agenten dat de man teveel gedronken had. Hij bleek ruim1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man moest direct zijn rijbewijs achterlaten aan het politiebureau en verliet het gebouw met een proces verbaal.