Universiteit van Tilburg

EMBARGO TOT VRIJDAG 9 DECEMBER 2005, 16.15 UUR

Er is geen optimaal model voor corporate governance Oratie prof.dr. Luc Renneboog

Het beste corporate-governancesysteem bestaat niet. Wel kunnen bestaande systemen worden verbeterd. Zo zouden grootaandeelhouders zich actiever moeten opstellen en zou er een duidelijkere relatie moeten zijn tussen honorering van bestuurders en hun prestatie. Ook het manipuleren van bedrijfsresultaten door het management moet worden beperkt. Dat betoogt prof. Luc Renneboog in zijn oratie, die hij 9 december uitspreekt.

Een primaire taak van corporate governance is het ondernemen van disciplinaire acties tegen het management dat verantwoordelijk is voor zwakke bedrijfsprestaties. Het topmanagement mag dan wel vaak worden ontslagen als het bedrijfsrendement tegenvalt, maar dat gebeurt doorgaans wel erg laat, constateert Renneboog: pas als het bedrijf het aanhoudend slecht blijft doen en verliezen zich opstapelen. Grootaandeelhouders (zoals institutionele beleggers, participatiemaatschappijen en families) zijn niet snel geneigd acties te ondernemen tegen zwak management. En als het management zelf een groot pakket aandelen bezit, is het volstrekt immuun tegen ontslag, zelfs al doet het bedrijf het heel slecht.
Een ander corporate-governanceprobleem is het manipuleren van bedrijfsresultaten door het management. Dat gebeurt bijvoorbeeld door earnings smoothing, het spreiden van de bedrijfsresultaten door de tijd heen. Daardoor wordt de relatie tussen de gerapporteerde resultaten en de echte bedrijfsprestaties niet meer gezien als iets dubieus. Renneboog vindt dat strikte regels voor de honorering van het management nodig zijn en dat de interpretatiemogelijkheden van hoe bepaalde transacties moeten worden geboekt beperkt moeten worden. Ondertussen lijkt het verband tussen beloning en waardecreatie van de onderneming (die tot uiting komt in hogere aandelenkoersen) zoek te zijn: de relatie tussen performance en honorering werkt niet goed. In een enkel geval krijgt een bestuurder die het niet goed doet inderdaad een lagere beloning. Maar dat komt, aldus Renneboog, vooral omdat het management bang is dat de beleggers en de markt de honorering als schandalig bestempelen en zo het bedrijf stigmatiseren. Deze problemen kunnen moeilijk tegelijkertijd worden aangepakt, omdat het moeilijk is 'het beste' corporate-governancemodel te ontwikkelen. Dat komt omdat corporate governance bestaat uit een groot aantal mechanismen: de wijze waarop aandelen zijn verdeeld, de structuur van de markt, beloning van bestuurders, dividendpolitiek, beursregulering en wet- en regelgeving. Door deze veelheid van factoren heeft elk corporate-governancesysteem zijn voor- en nadelen. Een goed corporate-governancesysteem is belangrijk, stelt Renneboog, maar er is geen uniek model dat beter is dan andere systemen. Wel kunnen aan de huidige systemen verbeteringen worden aangebracht. Grootaandeelhouders zouden zich actiever moeten opstellen en er zou een duidelijke relatie tussen honorering van het management en waardecreatie moeten komen. Ook het manipuleren van de bedrijfsresultaten door het management moet, middels strikte regels, tot het einde behoren.

Prof.dr Luc Renneboog (1966, Aalst, België) studeerde wijsbegeerte (baccalaureus aan de Katholieke Universiteit Leuven), finance (MBA aan University of Chicago) en management engineering (MSc aan de Katholieke Universiteit Leuven). In 1995 promoveerde hij aan University of London op het proefschrift Ownership, managerial control and the governance of poorly performing companies listed on the London and Brussels stock exchanges.
Renneboog doceerde aan de Katholieke Universiteit Leuven, London Business School, en was gastdocent in Parijs, Madrid, Florence, Oxford en Venetië. Sinds 2001 is hij werkzaam als hoofddocent aan de economische faculteit van de Universiteit van Tilburg. Hij is tevens verbonden aan het Center for Economic Research (CentER) en Tilburg Law and Economics Center (Tilec). Ook is hij directeur van het programma Master in Finance van Tias Business School. In 2005 werd hij benoemd tot hoogleraar Corporate Finance aan de UvT.

Noot voor de pers
Prof.dr. Luc Renneboog spreekt zijn oratie Does corporate governance matter? uit op vrijdag 9 december 2005, om 16.15 uur in de aula van de Universiteit van Tilburg (Warandelaan 2 te Tilburg). Media-exemplaren van de oratie zijn op te vragen bij de Afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen, tel. 013 466 2000, e-mail: persberichtuvt@uvt.nl.
Luc Renneboog is te bereiken op tel. 013 466 8210, e-mail: Luc.Renneboog@uvt.nl.
Persberichten van de UvT staan ook op internet: www.uvt.nl/persberichten/. Informatie over deskundigen van de UvT, zie: www.uvt.nl/webwijs/.