1e persbericht van zaterdag 10 december 2005

Eindhoven 10-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker opgepakt

Vrijdagavond rond 21.00 uur is in de Grote Beerlaan een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden De man werd door een buurtbewoner betrapt toen hij bezig was met inbreken in geparkeerde autos. De politie werd gewaarschuwd en agenten wisten de man aan de hand van zijn signalement aan te houden in de Mercuriuslaan. Onder zijn kleding had hij twee autoradios en twee luidsprekers verborgen. De auto-inbreker is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Fietsendieven gepakt

De politie heeft vrijdagavond rond 21.30 uur op de Vestdijktunnel en het Stationsplein twee mannen uit Eindhoven aangehouden. Het duo, 37 en 31 jaar oud, werd op de Vestdijktunnel op heterdaad betrapt toen ze bezig waren om het slot van een fiets open te breken. De twee werden aangehouden en ze zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken man vernielt auto

Vrijdagavond rond 22.20 uur is in de Sint Bonifaciuslaan een man aangehouden die bij een bewoner in die straat een auto beschadigd had. De bewoner hoorde rond die tijd dat er bij zijn woning op ramen en deuren gebonkt werd. Toen hij poolshoogte nam zag hij de man tegen zijn auto trappen. Gewaarschuwde agenten hielden de man aan. Hij bleek stomdronken. De man waarvan de personalia niet konden worden vastgesteld, is ter ontnuchtering ingesloten.

Eindhoven: Inbraak leidt naar hennepkwekerij

De politie heeft vrijdagavond rond 21.30 uur in een woning aan het Vlinderplein een hennepkwekerij met dertig hennepplanten ontmanteld. De politie had een melding gekregen dat er in de woning werd ingebroken. Agenten troffen een open raam aan en toen ze naar binnen gingen ontdekten ze de hennepkwekerij. De 38-jarige bewoner die even later thuis kwam is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De bijna oogstrijpe hennepplanten worden vernietigd.

Nuenen: Inbraak woning

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Wout van de Waterlaan. De dieven braken een poort open en sloegen een ruit van de achterdeur in om binnen te komen. De inbrekers hebben een spelcomputer, computerspelletjes, een gsm en een foto- en een videocamera gestolen.

Valkenswaard: Computermonitor gestolen

Zaterdag rond 3.00 uur is ingebroken in een kantoor aan de Monseigneur Zwijsenstraat in Valkenswaard. De inbrekers vernielden een ruit en namen een computermonitor mee.