Persberichten 10 december 2005

's-Hertogenbosch 10-12-2005

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch Tegen een 41 jarige automobilist uit Den Bosch is op 9 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 23.45 uur op de Veemarktweg te Den Bosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch Tegen een 37 jarige automobilist uit Den Bosch is op 10 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.00 uur op de Hambakenweg te Den Bosch. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd en bleek de man nog voor 230 aan verkeersboetes te hebben openstaan.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Een 39 jarige man uit Den Bosch is op 10 december 2005 aangehouden ivm poging diefstal van een fiets aan de Stationspassarelle te Den Bosch. De man sloeg omstreeks 01.55 uur met een steen de fietssloten kapot om zo de fiets te kunnen wegnemen. Door omstanders werd de politie gebeld, die de verdachte hierop konden aanhouden.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Een 20 jarige jongen uit Den Bosch is op 10 december 2005 aangehouden ivm mishandeling van een 26 jarige man uit Eindhoven. Omstreeks 02.45 uur sloeg de verdachte het slachtoffer in een horecagelegenheid aan de Karrenstraat te Den Bosch met een bierglas in het gezicht. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

OPENSTAANDE BOETES

s-Hertogenbosch Bij een controle op de Chr. Huijgensweg te Den Bosch op 9 december 2005 bleek een 38 jarige man uit Den Bosch nog voor 800 aan boetes te hebben openstaan. Omdat de man niet kon betalen, is hij ingesloten.

VERDACHTEN GELUIDSOVERLAST AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Op 10 december 2005 omstreeks 06.00 uur zijn vijf mannen en een vrouw aangehouden ivm het veroorzaken van geluidsoverlast en verzet tegen de politie.

De politie kreeg een regen van meldingen van geluidsoverlast vanuit een pand aan de Schilderstraat te Den Bosch binnen en de bewoners (krakers) voldeden niet aan het verzoek het geluidsniveau te temperen. Uiteindelijk werd besloten de geluidsapparatuur in beslag te nemen en hierbij pleegde de krakers verzet of belemmerden de werkzaamheden van de politie.

De krakers zijn aangehouden en de geluidsapparatuur is inbeslaggenomen.

AANRIJDING LETSEL

Berlicum Op de Zandstraat te Berlicum is op 9 december 2005 omstreeks 16.30 uur een 19 jarige automobilist uit Schijndel gewond geraakt. Het slachtoffer raakte met de auto in de berm en botste tegen een boom. Hierbij liep hij een gebroken arm op.

AUTO TE WATER

Schijndel Een 21 jarige automobilist uit Nuland is op 10 december 2005 omstreeks 05.15 uur met zijn auto te water geraakt in de Zuid-Willemsvaart te Schijndel. De man reed met zijn auto over de Kanaaldijk-Zuid te Schijndel en raakte met zijn auto in een slip. Hierbij gleed hij over een beginnende vangrail en werd hierdoor gelanceerd. De bestuurder kwam met zijn auto in de Zuid-Willemsvaart terecht, doch kon op eigen kracht uit de auto komen.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

Uden Twee 15 jarige meisjes uit Nistelrode zijn op 9 december 2005 aangehouden ivm diefstal van cosmetica twv 44 uit een winkel aan de Galerij te Uden. De meisje zijn overgedragen aan bureau Halt.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel Tegen een 39 jarige automobilist uit Veghel is op 9 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 20.55 uur op De Boekt te Veghel. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

AANRIJDING LETSEL

Zeeland Bij een eenzijdig ongeval op de verbindingsweg te Zeeland op 10 december 2005 omstreeks 04.35 uur is een (leeftijd onbekend) bromfietser uit Zeeland zwaar gewond geraakt. De bromfietser is in de berm geraakt, schampte een boom en op de rijbaan gevallen. Hier werd hij door een automobilist aangetroffen. Het slachtoffer is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

CAR-JACKING

Heeswijk-Dinther Een 24 jarige automobilist uit Boekel is op 9 december 2005 omstreeks 22.45 uur op de Kanaaldijk-Noord te Heeswijk-Dinther van zijn auto beroofd.

Het slachtoffer werd van achteren aangereden en toen deze zijn auto tot stilstand bracht, stapten uit de achteropgereden auto drie personen. Het slachtoffer werd een stok geslagen en kwam hierdoor ten val. Van hem werd toen zijn ring, horloge en ketting afgenomen. Vervolgens reden de mannen weg, waarbij ze ook de auto van het slachtoffer meenamen. Betreft een zwarte Audi S3 Quattro, kenteken 61-RV-ZF.

RIJDEN ONDER INVLOED

Heesch Tegen een 51 jarige automobilist uit Heesch is op 10 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed. De man reed omstreeks 01.15 uur op de Schoonstraat te Heesch tegen een boom. De man raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Hier wilde de man zich niet verder laten behandelen en is toen overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek de man bijna 5 x de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Verder bleek zijn rijbewijs al eerder te zijn ingevorderd.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Oss Een 18 jarige jongen uit Oss is op 10 december 2005 aangehouden ivm mishandeling van een 36 jarige man uit Oss en een 30 jarige vrouw uit Oss. De mishandeling vond plaats op de Kromstraat te Oss naar aanleiding van een grapje van het slachtoffer. De verdachte was kort voor deze mishandeling al door politiemensen gewaarschuwd, omdat hij op de Kruisstraat te Oss onenigheid met een andere man had.

WONINGBRAND

Oss Door kortsluiting in een lamp aan een schuur is op 10 december 2005 omstreeks 05.30 uur de schuur en de naast gelegen woonwagen aan de Leuvenstraat te Oss geheel uitgebrand. Er vielen geen slachtoffers.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Anthonis Tegen een18 jarige bromfietser uit Escharen is op 10 december 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De jongen reed omstreeks 02.40 uur op de Hoefstraat te Sint Anthonis.

AANRIJDING LETSEL

Schaijk Bij een aanrijding op de Rijksweg N324 te Schaijk op 10 december 2005 omstreeks 06.50 uur is een 45 jarige automobiliste uit Grave overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Een 26 jarige vrachtwagenchauffeur uit Velp reed vanaf de Driehuizerweg met zijn vrachtwagen met aanhanger de weg op en verleende geen voorrang aan het slachtoffer. Deze botste met haar auto tegen de aanhangwagen.