Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 10 december

Den Helder 10-12-2005 - 14.00 uur

Strowagen gekanteld
Anna Paulowna, vrijdag, 9 december 2005.

Omstreeks 14.10 uur kantelde op de rotonde van de Rijksweg N99, bij de kruising met de Amsteldiepweg en de Lelyweg, de aanhanger van een vrachtwagencombinatie uit Emmen, geladen met stro. De 21-jarige bestuurder uit Hoogeveen kwam uit de richting van Den Over en wilde driekwart van de rotonde nemen in de richting van Anna Paulowna. In de bocht blokkeerde een wiel van de aanhangwagen door een technisch mankement. De aanhangwagen viel op een lichtmast en de rijbaan raakte geblokkeerd. Er was één rijbaan beschikbaar en verkeer werd tot 16.30 uur omgeleid via de Balgweg. De afdeling verkeer stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Flessentrekker aangehouden

Den Helder, vrijdag 9 december 2005.

De politie kreeg om 16.00 uur van de eigenaar van een restaurant in de Koningstraat de melding dat hij een vreemde klant in de zaak had die weigerde de rekening te betalen. De man, een 35-jarige Italiaan, had voor 25, 65 euro gegeten en gedronken. Hij werd door de politie meegenomen. Uit zijn paparassen bleek dat hij in april 2006 voor moet komen in Amsterdam wegens het plegen van soortgelijke delicten. De man komt uit Rome en had de intentie om naar Maastricht te gaan maar bleef te lang in de trein zitten waardoor hij in Den Helder uit kwam. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens flessentrekkerij.

Motorrijder naar ziekenhuis

Hoorn, vrijdag 9 december 2005.

Omstreeks 17.45 uur ging er een 24-jarige motorrijder uit Hoogkarspel onderuit op de kruising Zwaagmergouw-Provincialeweg-Liornestraat. Hij kwam uit de richting van de Nieuwesteen en sloeg linksaf de Provincialeweg op. Hij had zijn motor niet onder controle en gleed onderuit. Hij werd met enkel- en schouderletsel opgenomen in het ziekenhuis van Hoorn. Zijn motor raakte flink beschadigd.

Kort lontje, politie zoekt getuigen

Warmenhuizen, zaterdag 10 december 2005.

Op vrijdag 9 december, omstreeks 18.30 uur, kreeg de politie de melding dat twee automobilisten ruzie hadden gekregen nadat ze elkaar bij een inhaalmanoeuvre op de Westfriesedijk hadden aangereden. Een 35-jarige man uit Alkmaar kwam uit de richting van Koedijk en haalde met zijn personenauto een wit busje in, bestuurd door een 48-jarige man uit Schoorl. Bij de manoeuvre werd hij gesneden en vervolgens werd zijn auto aangetikt door het busje. De beide partijen reden het dorp in en gingen stilstaan bij de kruising Westfriesedijk Rekerkoogweg. Daar kwam het tot een discussie en een handgemeen. De Alkmaarder sloeg en schopte de man uit Schoorl ondermeer tegen zijn borst waardoor deze gekneusde ribben opliep. Het slachtoffer had veel pijn en de man uit Alkmaar kreeg spijt van zijn actie. Hij hield aanvankelijk een vrouw aan die reed in een wit busje. Zij vertrok echter in de richting van Koedijk. Kort hierna hield hij een jongeman in een auto aan en belde met zijn telefoon het alarmnummer. Een ambulance heeft het slachtoffer voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Hij heeft gekneusde ribben. De verdachte is in verzekering gesteld en is zaterdagmiddag heengezonden. De politie wil graag in contact komen met getuigen en dan met name de vrouw en de jongen die zijn staande gehouden. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Schagen: 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijder van de weg

Den Hoorn (Texel), vrijdag 9 december 2005.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de tip dat een drankrijder een bermslootje was ingereden op de Westerweg. Agenten troffen de 63-jarige bestuurder uit De Cocksdorp zittend in zijn auto aan. Hij had bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcoholhoudende drank gedronken en blies aan het bureau 865 ug/l (tot 220 toegestaan). De man moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren. Zijn auto had flinke schade opgelopen.

Aanhouding na huiselijk geweld

Den Helder, zaterdag 10 december 2005.

Kort na middernacht werd de politie geroepen bij een ruzie tussen een 29-jarige man en zijn 17-jarige vriendin in een woning in Nieuw Den Helder. Ze waren elkaar aangevlogen en er waren over en weer enkele klappen gevallen. De man werd aangehouden en voor de nacht opgesloten in een cel. Rond het middaguur werd hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Vier aanhoudingen na openlijk geweld

Hoorn, zaterdag 10 december 2005.

De politie heeft vanmorgen om 04.00 uur vier mannen van 17, 18, 19 en 22 jaar oud uit Hoorn en Zwaag aangehouden in een auto op het Kerkplein. Kort hiervoor zouden ze, aldus getuigen, een 20-jarige man uit Hoorn geschopt en geslagen hebben. Het slachtoffer heeft diverse bloeduitstortingen en een gescheurde lip opgelopen. De verdachten zijn ingesloten in verband met het nadere onderzoek. Uitgezocht moet worden wie er wat gedaan heeft.

Drankrijders

Medemblik, zaterdag 10 december 2005.

Omstreeks 02.15 uur werd een 36-jarige automobilist uit Middenmeer aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol op de Oosterdijk. De man had een eenzijdig ongeval veroorzaakt. Hij was met zijn rechterwielen in de berm terecht gekomen waarna zijn auto op de zijkant terecht kwam. Hij blies aan het bureau 615 ug/l (tot 220 toegestaan) en moest zijn rijbewijs inleveren.

Broek op Langedijk, zaterdag 10 december 2005.

Een 24-jarige automobilist uit Broek op Langedijk werd om 03.30 uur op de Dorpsstraat bij een routinecontrole betrapt. Hij blies aan het bureau 505 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Hoogkarspel, zaterdag 10 december 2005.

Een 37-jarige automobilist uit Spanbroek reed omstreeks 05.10 uur over de Drechterlandseweg. Het viel agenten op dat hij zo langzaam reed. Bij controle bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies aan het bureau 636 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren maar omdat hij het niet bij zich had werd zijn auto ingenomen. Die krijgt hij later terug in ruil voor zijn rijbewijs.

Laatst gewijzigd 10-12-2005 13:53 | © Politie Noord-Holland Noord |