Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

10 december 2005

Apeldoorn - rijden onder invloed

De politie heeft in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 december rond 05.00 uur een 19 jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden wegens rijden onder invloed. De jongen had door nog onbekende oorzaak een lekke band waardoor hij niet verder kon rijden op de Zutphenseweg. Hij had de ANWB gebeld. Deze kwam ter plaatse om de jongen te helpen, maar de medewerker van de ANWB had het vermoeden dat de man gedronken had en waarschuwde de politie. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.5. Het rijbewijs van de jongen is ingenomen en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Apeldoorn - harddrugs De politie heeft vrijdagochtend 9 december rond 09.00 uur drie verdachten aangehouden voor drugsdealen en drugsbezit. De politie hield onopvallend toezicht op het Marktplein in Apeldoorn en kon een 44 jarige man uit Deventer en een 18 jarige jongen uit Apeldoorn op heterdaad aanhouden voor respectievelijk drugsbezit en drugsdealen. Een 19 jarige jongen uit Beekbergen kon na een korte achtervolging te voet en later per fiets worden aanhouden voor illegaal drugsbezit en mogelijk drugsdealen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Apeldoorn - minderjarige winkeldieven De politie heeft vrijdagmiddag 9 december twee meisjes van 14 en 15 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes hadden bij een winkel aan de Beekstraat voor 32 euro aan kleding gestolen. De meisjes bekende de diefstal en gaven aan uit meerder winkels wel eens iets kleins te hebben gestolen. De meisjes zijn overgedragen aan LINK (Jeugd Criminaliteit Preventieteam) voor verdere afhandeling.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Simone Boosman 055 - 548 60 58

---- --