Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

10 december 2005

Zutphen - ongeval letsel

Een 79-jarige vrouw uit Zutphen is gistermiddag rond 17.30 uur afgesneden door een groep fietsers waardoor ze ten val kwam en een gecompliceerde polsbreuk opliep. De vrouw fietste met haar man (in scootmobiel) op de Martinetsingel ter hoogte van de Lange Hofstraat in de richting van de Ijsselkade, toen zij van achteren werd ingehaald door een groep tieners op de fiets. Deze groep fietsers schoot voor haar langs en sloeg rechtsaf de Lange Hofstraat in. Om een aanrijding te voorkomen, moest de vrouw zo hard remmen dat ze haar evenwicht verloor en omviel, waarbij ze haar pols brak. Een aantal meisjes uit de groep hebben haar hoogstwaarschijnlijk zien vallen, maar zijn doorgereden. Een behulpzame voorbijganger heeft de vrouw naar huis gebracht, waarna zij zich vervolgens in het ziekenhuis moest laten behandelen.

Zutphen - verlichting / verkeerscontrole

De politie Zutphen heeft op diverse lokaties in de stad controles gehouden. Hierbij zijn in totaal 28 boetes geschreven.

14 x voor het niet voeren van verlichting op de fiets 1 x werd een boete uitgeschreven voor het voeren van teveel verlichting (neonlampen) op een bromfiets. 1 x geen helm bromfiets 1 x bestuurder jonger dan 16 jaar op bromfiets 3 x geen gordel 4 x fietsen in voetgangersgebied 1 x kentekenplaat niet zichtbaar 1 x kentekenplaat aanhangwagen
Zutphen - 3 jongens aangehouden

Zaterdagavond (09/12) rond 23.45 uur kreeg de politie een melding van een mogelijke vechtpartij op de Polsbroekpassage in Zutphen. Toen de politie arriveerde, renden een drietal jongens weg. Deze jongens hadden een schildersstellage verplaatst en tegen hangende kerstverlichting aangezet. Een 18 jarige jongen uit Gorssel werd aangehouden voor baldadigheid. Zijn leeftijdsgenoot uit Eefde werd aangehouden voor baldadigheid en voor drinken op straat. Een 20 jarige jongen uit Eefde werd aangehouden voor baldadigheid, het niet voldoen aan het bevel te vertrekken en voor belediging van de agenten. Tegen de jongens wordt procesverbaal opgemaakt.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Simone Boosman 055 - 548 60 58

---- --