Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

10 december 2005

Doornspijk - tragisch ongeval

Gistermiddag (09/12) om 15.30 uur heeft een tragisch ongeval plaatsgevonden in een manege in Doornspijk. Een 16-jarig meisje uit Nunspeet is daarbij om het leven gekomen. Het meisje was aan het paardrijden in een manege in Doornspijk toen het paard waarop ze zat door onbekende reden even steigerde. Het meisje schrok en trok stevig aan de teugels waardoor ze mogelijk het paard achterover heeft getrokken. Het paard kwam ten val en viel bovenop haar. Het gewaarschuwde ambulancepersoneel heeft het meisje ter plaatse nog gereanimeerd, maar uiteindelijk is ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Putten - rijden onder invloed

Een 21 jarige Puttenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag met zijn auto in een naast de Krachtighuizerkernweg gelegen greppel beland. Toen de politie arriveerde, bleek dat de man had gedronken. De ademanalyse gaf 1.0 promille aan. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.

Putten - auto over de kop

Een 35 jarige automobilist uit Ermelo is vrijdagochtend rond 7.00 uur met zijn auto over de kop gegaan maar bleef ongedeerd. De man reed over de Waterweg en haalde een voor hem rijdende graafmachine in. Tijdens de inhaalactie kwam de automobilist met zijn wielen in de berm waardoor hij de controle over de auto verloor. De auto ramde het hekwerk, de brievenbus en een perspompkast van een naast de weg gelegen woning en sloeg over de kop. De auto kwam tot stilstand tegen een knotwilg bij de oprit. De auto moest worden weg getakeld en de bestuurder bleef ongedeerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerde - snelheidscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Kerkdijk en de Bonenburgerlaan in Heerde. In totaal zijn 88 automobilisten beboet. De hoogst gemeten snelheid over de Kerkdijk was 93 k/m per uur waar 60 km/u is toegestaan. Op de Bonenburgerlaan was de hoogst gemeten snelheid 61 km/u waar 30 km/u is toegestaan.

Nunspeet - Diefstal fotobox

In de nacht van donderdag op vrijdag (09/12) is bij een fotozaak aan de Bergakkerweg in Nunspeet een zogenoemde Fotokast opengebroken. Deze kast zit aan de buitenkant van het pand. In deze kast zat een box met daarin fotorolletjes en al ontwikkelde foto's. De foto's en fotorolletjes zijn inmiddels door buurtbewoners teruggevonden, maar de bewaarbox is nog niet teruggevonden. Het betreft een grijze box met een blauwe deksel.

Nadere informatie: Politievoorlichter Simone Boosman 055 - 548 60 58

---- --