Politie Friesland

Aanrijding met letsel en of alcohol

Fryslân 10-12-2005 - De politie Fruyslân heeft vrijdag een flink aantal aanrijdingen met letsel of alcoholgebruik af moeten handelen. In sommigen gevallen mert beide.

Dokkum: aanrijding met letsel

Vrijdag omstreeks 14.15 uur vond op de kruising Birdaarderweg en de Lyceumweg een aanrijding plaats tussen een fiets en een autobus. Een 13-jarig meisje uit Engwierum fietste als laatste in een groep en wilde linksaf de Lyceumweg oprijden. Ze had de autobuis, bestuurd door een 43-jarige man uit Garyp wel uit tegenovergestelde richting zien naderen maar dacht dat ze er nog voor langs kon. Dat kon niet; een aanrijding was het gevolg. Het meisje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Lemmer: aanrijding met letsel

Vrijdag omstreeks 12.50 uur vond op de Suderseewei een eenzijdig aanrijding met letsel plaats met een personenauto. De bestuurster, een 37-jarige vrouw uit Balk, kwam vanuit de richting van de Plattedijk en reed richting Balk. Ter hoogte van de Lemsterhoek raakte ze door gladheid de controle over het voertuig kwijt en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De bestuurster had nekklachten. Zij en haar 5-jarige zoontje zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Elsloo: eenzijdig ongeval met letsel

Vrijdag omstreeks 22.00 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Canada met een personenauto. De bestuurder, een 53-jarige man uit Oosterwolde, reed richting Wateren en raakte door onbekende oorzaak ter hoogte van de camping in de berm. Hij raakte een bord en enkele bomen. Het slachtoffer heeft ongeveer een uur bekneld gezeten in de auto voordat het ongeval ontdekt werd door een voorbijganger. De brandweer bevrijdde het slachtoffer uit zijn positie waarna hij is overgebracht met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Assen.

Leeuwarden: aanrijding met letsel en alcohol

Vrijdag omstreeks 23.50 uur vond op de Franklinstraat een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een personenauto. De bromfietser, een 17-jarige jongeman uit Leeuwarden, reed zonder helm en met een passagier, een 26-jarige man uit Snakkerburen, over de ventweg tegen de rijrichting in. De automobiliste uit Leeuwarden (vooralsnog geen leeftijd bekend) reed over de hoofdrijbaan en wilde rechtsaf slaan, de ventweg op. Ze raakten elkaar frontaal. De passagier van de bromfiets raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De bestuurder van de bromfiets bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 510 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Wijnaldum: aanrijding en alcohol

Zaterdag omstreeks 00.20 uur vond op de Haulewei een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto. De bestuurder van de vrachtauto, een 35-jarige man uit Kraggenburg, reed vanuit Sexbierum richting Harlingen. De personenauto kwam hem tegemoet. Volgens de vrachtautochauffeur kwam de personenauto over de middenstreep waardoor de twee voertuigen elkaar bij het passeren raakten. De personenauto raakte totaal vernield. De bestuurder van de auto, een 41-jarige man uit Vrouwenparochie, bleek onder invloed. Aan het bureau blies hij 920 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 11 uren, zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twijzelerheide: aanrijding met letsel

Zaterdag omstreeks 00.55 uur vond op de Reapdraeijersreed een eenzijdig ongeval plaats met en personenauto. De bestuurder, een 36-jarige man uit Noardburgum, was door onbekende oorzaak in de berm gekomen, over de kop geslagen en in de sloot tot stilstand gekomen. De bestuurder zat bekneld in de auto en moest door de brandweer uit die positie bevrijd worden. Hij is met ernstig nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.