Politie Zeeland


---


W-7474-2005 Diefstal mobiele telefoon
Vrijdag tussen 21.00 en 22.45 uur werd in een sportcomplex aan de Breeweg in Middelburg de mobiele telefoon van een bezoeker gestolen.
De telefoon ter waarde van enkele honderden euro's, werd in een onbewaakt ogenblik uit zijn sporttas weggenomen.

O-7475-2005 Gewapende overval in Goes
Vrijdagavond omstreeks 23.05 uur vond een gewapende overval plaats in een Chinees restaurant in de Spinne in Goes.
Hierbij werd geschoten en is een persoon, waarvan nog geen gegevens bekend zijn, gewond geraakt. Ook de aard van zijn verwondingen is nog onbekend. In het bedrijf waren ook nog enkele andere personen aanwezig. Bij de overval werd een onbekend geldbedrag weggenomen. De politie heeft een groot onderzoek opgestart in de omgeving van het restaurant. Over de overval is verder nog niets bekend.

Z-7476-2005 Vermist vliegtuigje gevonden in Clinge
Een sportvliegtuigje, een Cessna 152, dat sinds vrijdagavond vermist werd, is zaterdagochtend rond 12.00 uur gevonden in een weiland aan de Bietenweg in Clinge. In het vliegtuigje werden twee mannen van 72 en 60 jaar uit Peer (B) aangetroffen. De twee waren niet meer in leven.
Vrijdagavond rond 18.00 uur had de verkeersinformatie Eindhoven voor het laatst contact met het toestel en bij nadere controle bleek het tussen Axel en Hulst van de radar verdwenen te zijn. Het vliegtuigje was opgestegen op vliegveld Sanicol in Leopoldsburg en was onderweg naar Antwerpen. Naar de oorzaak van het ongeval wordt door politie Zeeland en de dienst luchtvaart van het KLPD een onderzoek ingesteld. De uitslag hiervan zal vermoedelijk pas over enkele weken bekend zijn.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.