2e persbericht van zaterdag 10 december 2005

Eindhoven 10-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Met een hamer op stap

De politie heeft zaterdag om 0.45 uur op het Stratumseind een 29-jarige man uit Weert aangehouden. Portiers van een horecazaak hadden gezien dat de man een hamer achter zijn broeksband droeg. Hij werd direct buiten gezet en overgedragen aan de politie. De hamer is door de politie in beslag genomen en tegen de Weertenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Drie mannen met inbrekersgereedschap opgepakt

De politie heeft zaterdag rond 3.30 uur op de Zandweg drie mannen uit Eindhoven ( 33, 34 en 37 jaar oud) aangehouden. De politie controleerde de drie mannen aan de achterzijde van een bedrijf waar ze in een auto zaten. De drie hadden inbrekersgereedschap bij zich. Bij het bedrijf waren delen van het hekwerk losgemaakt. De drie zijn op het politiebureau ingesloten en ze worden overgedragen aan de recherche.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Zaterdag om 4.00 uur is in de woning van zijn ex-vriendin een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man kwam s avonds bij haar op visite. Hij kreeg ruzie met de vrouw en met een man die ook bij haar op visite was. De vrouw werd mishandeld en daarbij hardhandig aan haar haren getrokken en de man werd met een bierfles geslagen. De Eindhovenaar vernielde een deel van het interieur door met bierflessen te gooien. De politie heeft de Eindhovenaar na zijn aanhouding ingesloten.

Waalre: Drie mannen opgepakt na vernieling bushokje

Zaterdag rond 4.50 uur zijn op de Eindhovenseweg in Waalre drie mannen uit Waalre aangehouden. De drie worden er van verdacht kort daarvoor een bushokje op de kruising met de Burgemeester Mollaan volledig te hebben vernield. De vier glazen wanden en het dak waren ingeslagen met een stalen hectometerpaal. De drie Waalrenaren, 18, 20 en 21 jaar oud zijn de cel ingegaan.

Wintelre: Taxichauffeur beroofd

Twee mannen hebben zaterdag rond 4.30 uur een taxichauffeur van zijn geld beroofd. De twee daders waren in Eindhoven op het Stationsplein ingestapt met als bestemming Wintelre Toen de chauffeur op de Biemeren in Wintelre zijn portemonnee pakte om de rit af te rekenen werd hij door een van daders bij zijn keel gegrepen en in een verwurging genomen. De andere man pakte het geld uit de portemonnee van de chauffeur waarna de twee er te voet vandoor gingen.

Veldhoven: Aanpak huiselijk geweld

De politie heeft zaterdag om 12.00 uur in zijn woning in Bergeyk een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had rond 10.00 uur tijdens een ruzie met zijn ex-vrouw in Veldhoven haar bij de keel gegrepen. De vrouw werd ook bedreigd. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld ingesloten.