Politie Drenthe

zaterdag

Assen 10-12-2005

Drank en Verkeer

ASSEN - De politie heeft vrijdagavond een bloedproef gevorderd van een 16 jarige fietser uit Assen. De jongen reed met zijn fiets plotseling de rijbaan van de Ketellappersstraat op en botste tegen een juist passerende auto, bestuurd door een 59 jarige vrouw uit Assen. Omdat de jongen niet in staat bleek de ademanalyse uit te voeren heeft een GGD- arts een bloedproef van hem genomen.

ASSEN - Een 32 jarige automobilist uit Assen kreeg een rijverbod voor de duur van 8 uur en 's mans rijbewijs is ingevorderd. Hij liep tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de Borgstee in Assen. Hij scoorde bij de ademanalyse 1.7 promille.

ASSEN - Een 42 jarige automobilist uit Assen die optrad als BOB bleek vrijdagnacht bij een controle op de Zaagmolen in Assen toch (stiekem?) te hebben gedronken. Hij scoorde net even boven de 0,5 promille. Het kost hem 220 euro.

BEILEN - Een 21 jarige beginnend bestuurder uit Beilen bleek met bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur te hebben gezeten. Hij viel een surveillance-eenheid van de politie op toen hij vrijdagnacht, even na halfvier, al slingerend met zijn auto de afrit van de A28 afreed in de richting Beilen.

Het kost hem voorlopig z'n rijbewijs.

COEVORDEN - Het was al zes uur zaterdagmorgen toen de politie op de N34 bij Coevorden een 30 jarige automobiliste uit Veenoord aan de kant zette. Ze bleek stevig te hebben gedronken. Hoe stevig, bleek uit de ademanalyse. Ze scoorde 1,6 promille Ze moet het voorlopig zonder haar rijbewijs doen.

EELDE - Een 19 jarige beginnend bestuurder uit Eelde is vrijdagnacht z'n rijbewijs kwijtgeraakt. Hij viel door de mand bij een alcoholcontrole op de Hooiweg in zijn woonplaats. De ademanalyse wees uit dat hij met 1,5 promille alcohol zijn auto had bestuurd.

De consequentie voor beginnende bestuurders (rijbewijs gehaald na 30 maart 2002) is dat zij eerder dan "ervaren bestuurders" geheel afstand moeten doen van hun rijbewijs. Na 1 januari wordt de limiet voor beginnende bestuurders verlaagd van 0,5 naar 0,2 promille.

Vergeten frietpan oorzaak brand

NIEUW AMSTERDAM - Een 26 jarige inwoner van het Tussenpad in Nieuw Amsterdam kwam met de schrik vrij bij een brand in de keuken van zijn woning. De man had een frietpan aangezet en was vervolgens in de woonkamer in slaap gevallen. Hij werd wakker door de rookontwikkeling in de kamer. De brandweer kon de brand beperken tot de keuken.

Automobilist gewond naar ziekenhuis

VALTHERMOND - Een 25 jarige automobilist uit Musselkanaal is vrijdagmiddag met onebkend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Volgens de man zou hij geschrokken zijn toen hij dacht dat hem een auto tegemoet kwam op zijn weghelft. Hij zou een ruk aan het stuur hebben gegeven waarbij hij in een slip zou zijn geraakt. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. Een 24 jarige passagier uit Musselkanaal kwam met de schrik vrij.

Bromfietser lapt verkeersregels aan zijn laars

COEVORDEN - De politie heeft vrijdagavond proces verbaal opgemaakt tegen een 41 jarige bromfietser uit Dalerpeel wegens roekeloos en agressief rijgedrag. Een agent zag de man met hoge snelheid langs het politiebureau in Coevorden scheuren met achterop een passagier die geen helm droeg. Vervolgens negeerde de bromfietser diverse verbodsborden en stopte hij niet voor het rode verkeerslicht. De man kon uiteindelijk op de Holtweg in Dalen aan de kant gezet worden.

Veel schade bij inbraak

HOOGEVEEN - Onbekenden hebben vrijdagnacht veel schade aangericht bij hun poging in te breken in een kassahokje van een tankstation aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen. De toegangsdeur is totaal uit z'n voegen gerukt. Volgens de eigenaar zouden de dieven niet veel hebben buitgemaakt maar zou de materiële schade in de duizenden euro's lopen.

Vuurwerk vernielt autoruit

BOVENSMILDE - Onbekenden hebben met vrijdagavond aan de Kraaiheide in Bovensmilde met vuurwerk de voorruit van een personenauto vernield. De eigenaar zat in zijn woonkamer toen hij een enorme knal hoorde en een lichtflits door de gordijnen haan zag. Buiten gekomen moest de man constateren dat de voorruit van zijn auto aan diggelen was. Een getuige heeft drie jongens zien wegrennen.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.