Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 10 december

* GEWONDE BIJ SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel raakte zaterdagmorgen rond vijf uur ernstig gewond toen hij door onbekenden werd neergeschoten. De man had onenigheid voor een uitgaansgelegenheid aan de Maashaven toen hij plotseling werd beschoten en getrapt en geslagen. De daders zijn ervandoor gegaan. Niet lang daarna werd op de A13 een auto langs de kant van de weg gezet omdat het vermoeden bestond dat de inzittenden ervan betrokken waren bij het schietincident. Toen politiemedewerkers de inzittenden wilden aanhouden, gaf de bestuurder van de auto gas en ging ervandoor. Hierop is door de politiemedewerkers gericht geschoten zonder resultaat. De auto met inzittenden is in de richting van Den Haag gereden, tot op heden zijn er geen aanhoudingen verricht in deze zaak. De recherche van district Zuid doet onderzoek naar de toedracht en de daders van deze schietpartij. Het 23-jarige slachtoffer is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.


* VROUW OVERLEDEN BIJ BRAND
HOOGVLIET- Bij een kortstondige felle brand in een woning aan de Parelvissersstraat is vrijdagnacht een 76-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar twee zoons, mannen van 42 en 50 jaar oud, kwamen thuis toen ze flinke rookontwikkeling zagen, het vuur was inmiddels al uit. Toen zij de woning binnen gingen troffen zij de vrouw aan, die overleden was. Onderzoek wees uit dat de brand is ontstaan door een brandende kaars.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM-NIEUWE WESTEN- In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er de melding dat er een ruit vernield was van een woning aan de van der Palmstraat. Toen politiemedewerkers bij de woning aan kwamen troffen zij inderdaad een gesneuvelde ruit aan. Zij deden kort onderzoek in de woning aangezien er verschillende lampen aan waren en de radio speelde. Er werd niemand aangetroffen, wel werd er een dikke bos stroomkabels aangetroffen die naar een andere ruimte en de bovenverdieping leidde. Op de bovenverdieping werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo'n 1000 planten. De Roteb droeg zorg voor het opruimen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* GEWAPENDE OVERVAL OP BELWINKEL
ROTTERDAM-CARNISSE- Een belwinkel aan de Utenhagestraat werd vrijdagavond om half negen door drie onbekende gewapende mannen overvallen. Ten tijde van de overval waren twee mensen in de zaak aanwezig. De overvallers zijn er met onder andere telefoonkaarten, telefoons en een onbekend geldbedrag vandoor. De recherche van district Zuid stelt een onderzoek in naar de overval.


* GEWAPENDE OVERVAL
ROTTERDAM-ZUIDWIJK- Een bedrijf aan de Slinge werd vrijdagavond door drie mannen overvallen. Twee van de mannen bedreigden het aanwezige personeel en een klant met een wapen en eisten geld. Het drietal is er met een onbekend geldbedrag en een tas vandoor gegaan. De recherche van district Zuid stelt een onderzoek in naar de overval.


* VRACHTWAGEN BRANDT UIT NA ONGEVAL
ROTTERDAM-PERNIS- Op de Rijksweg A4 ter hoogte van Pernis ontstond vrijdagmiddag een aanrijding waarbij een vrachtwagen in brand vloog. Op de rijksweg stond een vrachtwagen met pech op de vluchtstrook, toen een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hillegom dit te laat zag en ondanks een uitwijkmanoeuvre tegen de vrachtwagen aanreed. De Hillegommer verloor hierop de macht over het stuur en schoot door de vangrail, kwam tot stilstand tegen een betonnen rand en de vrachtwagen vloog ten slotte in brand. De brandweer heeft de brand geblust, er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. In verband met het afsluiten van de elektriciteit en de rookontwikkeling heeft het metroverkeer ongeveer 1,5 uur niet gereden. Rijkswaterstaat droeg zorg voor het reinigen van de weg, de vrachtwagens zijn weggesleept.


* MAN AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM-ZEVENKAMP- Een 53-jarige Rotterdammer werd vrijdagavond in een woning aan de Spinet aangehouden nadat hij zijn 28-jarige vrouw had mishandeld. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht en hand. De man is meegenomen naar het politiebureau.