Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 313

datum: 24 oktober 2005

Samen met de buren naar sport, muziek of dans!

Op 10 december 2005 nodigen de gemeente Amersfoort en Ravelijn alle Amersfoortse buren uit om met elkaar naar de stadshal van de Flint de komen voor ontmoeting, sport, zang, muziek en dans. Het meebrengen van een buurman of buurvrouw geeft recht op een vrijkaart voor 10 december a.s. Achterliggende gedachte is: wanneer je je buren kent, voel je je meer thuis en voel je je dus veiliger.

Programma

14.00 uur Terugblik op campagne Veilig op straat
15.00 uur Sportdemonstraties
16.00 uur Kun je zingen, zing dan mee!
17.00 uur Bijeenkomst voor bewoners hotspots
20.00 uur Optreden van de rapper Brace
21.00 uur Optreden van Big, Black & Beautiful

Presentatoren

Dit programma wordt gepresenteerd door Rob Lampe en Jetty Mathurin. Rob Lampe kent u als typetje Sjef Bode. Al meer dan 15 jaar gaat hij de stad in om te bemiddelen tussen de gemeente en burgers. Daarbij is Sjef erg trots op zijn stadje en doet hij tussen de regels door in zijn programma ook veel aan stadspromotie. Jetty Mathurin maakt vanaf 1989 eigen theaterprogramma's waarmee zij een manier heeft gevonden om haar eigenzinnige kijk op de samenleving vorm te geven. Ze is bekend geworden van het programma 'Taante komt'. Ervaren, lachen, realiseren en overdenken zijn de kernwoorden van wat haar optreden vaak losmaakt.

Kaarten

Belangstellenden kunnen zich opgeven - met buurman of buurvrouw - via de antwoordkaarten die verkrijgbaar zijn in de Informatiewinkel van de Observant. Ook kan men kaarten aanvragen via www.amersfoort.nl/samenmetdeburen. Op deze webpagina's is ook een toelichting op het programma te vinden.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telefoon 033 469 43 69, e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl

Bijlage: meer informatie over de afzonderlijke programmaonderdelen


---- --
BIJLAGE

Veiligheidsbalans

Burgemeester Van Vliet-Kuiper maakt op 10 december 2005 de balans op van de campagne Veilig op straat. Samen met alle partners en relaties die actief zijn geweest voor Veilig op straat.

Sportdemontraties
Vanaf 15.00 uur is het tijd voor beweging. In een wervelende show vol muziek en actie kunnen de toeschouwers kennismaken met een aantal sporten die op dit moment 'hot' zijn. Op een heuse 'ramp' zal een spectaculaire skate-demo worden verzorgd. Vervolgens zal een aantal BMX-fietsen de Stadshal inrijden en het begrip 'fiets' een nieuwe dimensie geven met hun show. Terwijl de fietsen nog bezig zijn, neemt een breakdance groep het heft in handen. Met moeite zal het publiek stil kunnen blijven zitten tijdens deze act. Met een demonstratie Panna keert de rust weer enigszins terug. Wat zijn de regels, wat zijn de trucs? Nederlands beste Panna-speler laat het zien. Dan is er de overgang naar de kunst van het zelfverdedigen. Shaolin is een vechtkunst die snel aan populariteit wint. De toeschouwers worden meegenomen in de mystiek van deze sport. Tenslotte laat een aantal oudere sporters zien waarom zelfverdediging voor hen belangrijk is. 'Fit en Veilig' cursisten leggen uit hoe zelfverdediging hen meer zelfvertrouwen geeft én waarom zij dit nodig hebben.

Zingen!
Tijdens dit uur kunnen buren samen met honderden andere zangliefhebbers een uur lang de longen uit het lijf zingen onder leiding van de Amersfoortse dirigent Arie Keijzer. Luisteren naar het grootste gelegenheidskoor van Amersfoort mag natuurlijk ook!

Bijeenkomst hotspots

Alle bewoners van de vier hotspots worden uitgenodigd voor een optreden van Gerard Joling en krijgen aansluitend een wintermaaltijd aangeboden in de publiekshal van het stadhuis.

Brace
Brace is bekend van de hits 'Vraag jezelf eens af' en 'Hartendief' en was voor deze hit te horen als gastzanger in de nummers 'Moppie' van Lange Frans en Baas B zingt en in het nummer 'Ik ben je zat' van Ali B. Beide singles waren een groot succes, waardoor er tegelijkertijd twee nummers in de top 5 van de Nederlandse hitparade staan waarop Brace als gastzanger prominent aanwezig is.

Zijn eerste album 'Strijder' is onlangs uitgekomen. Hierop zijn vele samenwerkingen te vinden met grootheden uit de vaderlandse R&B/hiphop scene.

Het optreden van Brace op 10 december is gratis, maar alleen als je samen met iemand uit je buurt komt! Kijk op www.amersfoort.nl/samenmetdeburen.

Big, Black en Beautiful
Iedereen is het er over eens, Big, Black & Beautiful moet je gezien hebben! Deze drie Sisters of Soul nemen het publiek mee op een muzikale reis langs legendarische meidengroepen, zoals the Supremes, the Three Degrees en the Pointer Sisters. Maar ook hedendaagse Girl Groups zoals Destiny's Child passeren de revue. Rocq-E, Lucretia & Michelle brengen vol showmanship een eerbetoon aan de dames die voor een groot gedeelte het muziekbeeld van de afgelopen decennia bepaalden. De diva's maken dan ook ieder optreden tot een zinderend feest van herkenning. Dus klim uit die stoel, nodig een buur uit en swing vol overgave mee! Normaal zijn toegangskaarten 20 euro, nu gratis wanneer u uw buurman of buurvrouw meeneemt!


---- --