08-11- 05 CDA en De Zonnebloem maken samen het verschil Make a difference day, 10 december, is de dag waarop Nederland zich inzet voor vrijwilligers.

Tienduizenden Nederlanders zetten zich in voor anderen. Deze actie gebeurt in het kader van het regeringsjubileum van koningin Beatrix. Het CDA is groot voorstander van vrijwilligerswerk. Samen leven doe je immers niet alleen. In dit jubileumjaar van de partij en van de koningin wil het CDA vrijwilligers daarom actief steunen.

Solidariteit

Op 10 december gaan het CDA en De Zonnebloem samenwerken om zich in te zetten voor zieken, gehandicapten en ouderen. Het CDA nodigt de leden van De Zonnebloem uit voor een eenvoudige maaltijd. Het CDA nodigt uit en De Zonnebloem levert de gasten. Omzien naar elkaar, naastenliefde en solidariteit worden zo in de praktijk gebracht.

Het CDA-bestuur roept alle lokale afdelingen op om op 10 december het verschil te maken. Het zou fantastisch zijn als CDAers bestuursleden, bewindslieden en volksvertegenwoordigers - die dag iets kunnen beteken voor mensen die het nodig hebben.

De Zonnebloem

De Zonnebloem zet zich al bijna veertig jaar in voor zieken, gehandicapten en ouderen die in een sociaal isolement dreigen te raken. Kijk voor meer informatie op www.zonnebloem.nl.

MADD

In Nederland wordt dit jaar voor het eerst Make a Difference Day (MADD) georganiseerd. In Engeland en de Verenigde Staten wordt MADD al een aantal jaren grootschalig en succesvol georganiseerd. Door het Nationale Comité Zilveren Regeringsjubileum is MADD gekozen als afsluitend evenement van het jubileumjaar. Kijk voor meer informatie op www.madd.nl.