Ingezonden persbericht


Persbericht

NK sportklimmen in Amsterdam

World Cup winnaar Jorg Verhoeven present

Amsterdam - Op zaterdag 10 december vindt in de Amsterdamse Klimmuur Centraal het Nederlands Kampioenschap sportklimmen plaats. Eén van de toppers die in actie komt, is Jorg Verhoeven . Hij won op 29 oktober 2005 zijn eerste World Cup en hij staat nu tweede op de wereldranglijst.

Deelnemersveld
Het deelnemersveld beslaat 18 heren en 18 dames. Verhoeven staat te boek als favoriet bij de heren, zeker ook omdat huidig drievoudig Nederlands Kampioen Casper ten Sijthoff, wegens een slepende schouderblessure niet kan aantreden. Om toch een spannende wedstrijd te krijgen heeft oud wedstrijd klimmer Roman van der Werf dit jaar besloten om niet de routes te bouwen, maar om mee te doen. Bij de dames gooit Rachèl Nilwik hoge ogen door zich als eerste te kwalificeren via onze sportklimcompetitie.

Spectaculair voor publiek
Het NK sportklimmen wordt georganiseerd onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Klimmuur Centraal heeft met ondersteuning van de NKBV speciaal voor dit evenement een geheel nieuw wanddeel gebouwd. Dit om de wedstrijd nog spannender en spectaculairder te laten verlopen. Er is plaats voor 300 bezoekers en het evenement is nagenoeg uitverkocht.

Programma
13:00 Klimmuur Centraal open voor publiek
14:00 Start kwalificaties dames en heren
16:30 Start finale, eerst dames finale gevolgd door de heren finale 19:00 Bekendmaking uitslag
19:10 Eventueel een superfinale bij een ex-aequo

Informatie
Meer over het NK sportklimmen: www.nksportklimmen.nl