Ingezonden persbericht

Fries tút (kus) record onder Maretak

WOMMELS, 20051129 -- Wommels/Baard Tijdens de 5de Maretak Merk op 10 dec. van 13.00 tot 18.00uur in Baard organiseert de landelijk bekende Tút website www.tutsje.nl (Jaring Rispens (24), Tsjeard Hofstra (24) en Gert-Jan Brandsma (23) in samenwerking met de Maretak Merk commissie van Baard het eerste Friese Tút record onder de Maretak. Er is tot deze unieke samenwerking besloten omdat het alweer de 5de Maretak Merk is en mannen van Tútsje.nl in het nieuwe jaar niet verder gaan met hun bijzondere kus website.


Voor tútsje.nl begon het allemaal na de moord op Theo van Gogh november 2004 Vele media zagen in de tut-site een "verzoensite voor alle ellende in het land" Diverse landelijke media van TV, radio en Internet hebben er aandacht aanbesteed in hun programma's en er kwam zelfs een camera team van EditieNL langs om eens met het tút-team op stap te gaan.

Binnen enkele weken stonden er honderden tút foto op de website en was er zelfs enige tijd sprake van een netwerk van tientallen tút fotografen door het hele land, de site werd toen minimaal 1000 keer per dag bezocht. Enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar waren TútsjePop?! op 12 februari waar 500 bezoekers op afkwamen en ook de tútsje mutsen en sjaalen werden het hele land doorgestuurd.

Na al dit succes zijn de jongens op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als afsluiter is er gekozen om het Fries tút record onder de Maretak te organiseren om anderen te prikkelen om volgend jaar een tút record te organiseren of dat anderen met de tútsje site verder te gaan maar voor Tsjeard, Gert-Jan en Jaring is het in ieder geval mooi geweest en in 2006 zullen zij zich op andere dingen gaan storten.




Jaring namens Tútsje-Team