Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

4e Internationale Boudewijn Büch Dag

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende. Op zaterdag 10 december 2005 organiseert het Boudewijn Büch Gezelschap "Büchmania" voor de vierde keer de Internationale Boudewijn Büch Dag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

De Internationale Boudewijn Büch Dag mag gezien worden als het hoogtepunt van de activiteiten van het gezelschap. Ieder jaar publiceert "Büchmania" een bibliofiel boekje onder de titel: " Büch... en geen einde". De vierde editie is geschreven door een vriend van Boudewijn Büch. Wie het is wordt pas op de dag zelf onthuld.

Geen enkele Büch Dag is compleet zonder een aantal zeer interessante lezingen. Het bestuur heeft dit jaar een groot aantal namen van formaat weten te strikken. Trots zijn wij dat op deze dag de 1e FNE Büchmania lezing wordt gehouden. Wij hopen dat het een begin is van een hele lange reeks Büchmania lezingen. De sponsor van deze unieke lezing is Foto Noorden Exclusief uit Nieuwkoop.

De belangstelling voor Boudewijn Büch wordt elk jaar groter, getuige het aantal publicaties dat nog steeds wordt uitgegeven. Maar nooit eerder verschenen er zoveel boeken over Boudewijn Büch op één dag, als nu op 10 december. Naast de eigen bibliofiele uitgave van het gezelschap, verschijnen er boeken van: Menno Voskuil, Frans Mouws, Ronny Boogaart & Eric de Rooy en Bert de Vaan. Bovendien komt Guus Bauer van XX Uitgevers met een herdruk van "Een kleine blonde dood".


---