Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 358

datum: 6 december 2005

Uitgenodigde vluchtelingen ook naar Samen met de buren

Een groep uitgenodigde vluchtelingen neemt ook deel aan Samen met de buren op 10 december. Samen met de buren wordt georganiseerd door de gemeente en stichting Ravelijn. Er is een match gemaakt tussen adviesbureau Twijnstra Gudde en deze groep vluchtelingen. 25 vrijwilligers van Twijnstra Gudde zullen de genodigde vluchtelingen begeleiden naar het sportonderdeel van Samen met de buren van 15.00 - 16.00 uur. In de ware zin des woords wordt het dit 'dubbel genieten'. Het voormalige AZC (asielzoekerscentrum) wordt momenteel omgebouwd tot UVC (Uitgenodigde Vluchtelingen Centrum). Deze vluchtelingen hebben een status en bereiden zich voor op een verblijf in Nederland.

Samen met de buren
Op 10 december 2005 nodigen de gemeente Amersfoort en Ravelijn alle Amersfoortse buren uit om met elkaar naar de stadshal van de Flint de komen voor ontmoeting, sport, zang, muziek en dans. Het meebrengen van een buurman of buurvrouw geeft recht op een vrijkaart voor 10 december. Achterliggende gedachte is: wanneer je je buren kent, voel je je meer thuis en voel je je dus veiliger.

Programma
14.00 uur Terugblik op campagne Veilig op straat
15.00 uur Sportdemonstraties
16.00 uur Kun je zingen, zing dan mee!
17.00 uur Bijeenkomst voor bewoners hotspots
20.00 uur Optreden van de rapper Brace
21.00 uur Big, Black & Beautiful

Kaarten
Belangstellenden voor Samen met de buren kunnen zich opgeven - met buurman of buurvrouw - via de antwoordkaarten die verkrijgbaar zijn in de Informatiewinkel van de Observant. Ook kan men kaarten aanvragen via www.amersfoort.nl/samenmetdeburen. Op deze webpagina's is ook een toelichting op het programma te vinden.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telefoon 033 469 43 69, e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.


---- --