Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DWARS, GROENLINKSE JONGERENORGANISATIE

Utrecht, 6 december 2005

DWARScongres in teken van 15-jarig bestaan en vrijzinnigheid

Congres en lustrum van DWARS, GroenLinkse Jongeren

Op 10 en 11 december in Utrecht is het congres en lustrumfeest van DWARS, de GroenLinkse Jongerenorganisatie. Femke Halsema, Dick Pels, Anton van Schijndel, Herman Meijer, de jongeren van DWARS en overige genodigden komen bijeen voor een weekend vol politiek, discussie en een spetterend lustrumfeest.

Het congres staat staat in het teken van DWARS haar 15-jarig bestaan en de vrijzinnige koers die GroenLinks is ingeslagen. Op zaterdag 10 december zal Femke Halsema komen spreken over de vrijzinnige koers van GroenLinks. De voorzitters van de Jonge Socialisten in de PvdA, de Jonge Democraten (D66) en woordvoerders van de jongerenorganisaties PerspectieF (ChristenUnie) en Rood (SP) zullen over vrijzinnigheid discussiëren met elkaar en het publiek. Op zondag zullen VVD-kamerlid Anton van Schijndel en socioloog Dick Pels in discussie gaan over politiek en religie.

Vrijzinnigheid heeft binnen GroenLinks en haar jongerenorganisatie de laatste maanden heftige discussies doen oplaaien. DWARSwoordvoerders Mieke van der Vegt en Mattias Gijsbertsen: 'GroenLinks is als enige liberale partij van Nederland bij uitstek de partij die opkomt voor het individu. Het liberalisme dat momenteel door GroenLinks wordt verdedigd onder de naam vrijzinnigheid is precies datgene dat de VVD vooral in de laatste jaren verloren heeft. Waar de vrijzinnigen respect voor de persoonlijke keuzes en vrijheden van mensen hoog in het vaandel hebben staan, deinzen rechtse VVD'ers er niet voor terug de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst onder druk te zetten.´ Coördinator Algemeen Onne Bakker is trots op het 15-jarige bestaan van DWARS: 'Als groeiende linkse jongerenorganisatie is DWARS bij uitstek de politieke jongerenorganisatie die het belang van linkse jongeren kan behartigen. Met de toenemende vergrijzing is een jong, groen en vrijzinnig geluid broodnodig in de politiek. En de leeftijd van 15 is er bij uitstek één om flink te gaan puberen.´

Onne Bakker


---

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Ingezonden persbericht