Bve Raad



UR: 13 afleveringen, 26 mbo'ers voor 26 uitdagingen

Vanaf 10 december is UR (spreek uit: You Are) elke zaterdag te zien op SBS6 om 17.30 uur. De herhalingen zijn op zondag om 15.30 uur. In 13 afleveringen gaan mbo'ers een uitdaging aan waarin ze hun vakmanschap laten zien. Bekende professionals beoordelen hun prestaties. De presentatoren zijn Thomas Sykora en Terence Schreurs. Kijk op www.ur.tv voor alle informatie over het programma, de mbo'ers en hun uitdagingen.

Een opleiding kiezen is niet makkelijk. UR probeert hierbij te helpen door alle opleidingen terug te brengen tot 15 interessevelden, zoals fashion, design en entertainment. In de 13 televieuitzendingen staan mbo'ers centraal met passie voor hun vak(opleiding). Niet het beste jongetje van de klas, maar iemand die inspirerend en motiverend kan zijn voor anderen. Deze leerling krijgt een uitdaging waarbij hij kan laten zien wat hij kan. De uitdagingen lopen uiteen van het bouwen van een skatepark in een achterstandswijk tot het ontwerpen van een steigerdoek voor een Sire-campagne, van het maken van kleding voor zwerfjongeren tot het verzorgen van de knie van judoka Quillaume Elmont op het NK. Ook na afloop van het TV-programma gaat UR door met het zoeken van uitdagingen waarin jongeren hun passie voor hun vak in praktijk kunnen laten zien.

UR is meer dan een televisieprogramma. UR is een heel nieuw platform voor (aankomende) mbo'ers. UR legt de nadruk op wie jíj bent en wat je wilt. UR draait om inspiratie, trots, het aangaan van uitdagingen, op zoek gaan naar je eigen grenzen en het besef dat jij de enige bent die beslist over je eigen toekomst. Het UR platform is geen eenmalige campagne: UR is een merk, dat steeds breder zal worden ingezet. Naast de wekelijkse televisieuitzendingen is er de speciale website www.ur.tv en komen er diverse events op locatie. UR is voor en door de doelgroep.