UItreiking vrijwilligersprijzen

Ned. Org. Vrijwilligerswerk

Vrijwilligersprojecten, gemeenten en vrijwilligers winnen prijzen

Op zaterdagavond 10 december zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht de winnaars bekend gemaakt van Het Nationale Compliment, Het GemeentenCompliment, de MADD-awards en Dé Vrijwilliger van Nederland. Dit gebeurde in het Auditorium van de Rabobank tijdens de afsluiting van Make a Difference Day. De eerste prijs van Het Nationale Compliment is uitgereikt aan De Schuilplaats uit Leiden. Gemeente Helden-Panningen won Het GemeentenCompliment en Hetty Beugelink uit Lelystad werd verkozen tot Dé Vrijwilliger van Nederland. Gemeente Utrecht, MADD-comité Den Bosch, Rabobank, Fortis, ROC Midden Nederland en Het Gulden Huis ontvingen allemaal een MADD-award voor hun inzet tijdens Make a Difference Day.

De Schuilplaats wint Het Nationale Compliment
Het Nationale Compliment, dé prijs voor het beste vrijwilligersproject, werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt door Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) in samenwerking met de Rabobank. Onder voorzitterschap van Jeltje van Nieuwenhoven, lid van Gedeputeerde Staten in de provincie Zuid-Holland, selecteerde de jury uit ruim 450 inschrijvingen drie winnende projecten. De eerste prijs, 12.500 euro, ging naar De Schuilplaats in Leiden. De tweede prijs van 7.500 euro is gewonnen door Jongeren Informatie Punt Boy-4-ever uit Venlo. Easterbarren uit Eastermar ontving de derde prijs van 5.000 euro.

Het Nationale Compliment kent ook een publieksprijs. Ruim 6500 mensen stemden via www.nov.nl op hun favoriete project of gemeente. De publieksprijs is gewonnen door naar Stichting Kindvriendelijk Goor uit Goor. De overige genomineerden krijgen een dag lang ondersteuning van een adviseur van de SESAM Academie in de vorm van workshop, training of advies.

Gemeente Helden-Panningen wint Het GemeentenCompliment
Het GemeentenCompliment werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt door Vereniging NOV, ditmaal in samenwerking met het ministerie van VWS. Uit handen van juryvoorzitter Evelien Tonkens, hoogleraar actief burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam, ontving gemeente Helden-Panningen een beeld van de kunstenaar Nicolas Dings. De tweede prijs ging naar Vlaardingen en Arnhem viel als derde in de prijzen; voor beiden een zeefdruk van dezelfde kunstenaar. Gemeente Gemert-Bakel won de publieksprijs.

MADD-awards
Ter afsluiting van Make a Difference Day werden tijdens de feestelijke bijeenkomst ook de MADD-awards uitgereikt. Jochem van Gelder, presentator van de avond, en Nienke van Helden, projectmanager MADD, maakten de winnaars van deze stimuleringsprijzen in vijf categorieën bekend. In de categorie gemeenten won gemeente Utrecht. MADD-comité Den Bosch kwam als winnaar uit de bus in de categorie MADD-comités. De Rabobank en Fortis eindigden gelijk in de categorie Bedrijfsleven en namen beiden een oorkonde in ontvangst. In de categorie scholen bleek ROC Midden Nederland de beste inzending en Het Gulden Huis werd verkozen tot beste MADD-project.

Dé vrijwilliger van Nederland
Hetty Beugelink uit Lelystad is de winnaar van de NCRV-prijs Dé Vrijwilliger van Nederland. De jury, bestaande uit Willeke Alberti, Coen Abbenhuis (directeur NCRV) en Tineke Lodders-Elfferich (voorzitter Vereniging NOV) prijzen haar inzet voor Theatervereniging J.T.L. De winnaar vormt de spil van de vereniging. Zij geeft onder andere theater- en danslessen, maakt kostuums en verzorgt de grime voor de voorstellingen.

/////////Einde bericht/////////

Meer informatie verstrekken Olga Ekelenkamp en Gerda van Ingen, tel. 030 750 9000,
06 45 35 49 08, oekelenkamp@civiq.nl of gvingen@civiq.nl. Vanaf 11 december treft u de juryrapporten op www.nov.nl. Op deze website vindt u ook de juryrapporten en een overzicht van alle genomineerden van Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment.