RTL Group


Nationale danstop in actie tijdens 'DansDuel' bij RTL 4 danskoningin irene van de laar presenteert

De Nederlandse danstop komt in actie tijdens drie uitzendingen van het RTL 4-programma DansDuel. Zestien professionele dansparen zorgen op zondag 11, 18 en 25 december voor een waar dansspektakel met elegante Ballroomdansen en sensuele Latin American-dansen. Danskoningin Irene van de Laar neemt de presentatie voor haar rekening, terwijl big band de Swing Masters de dansers muzikaal begeleidt.

Onder het toeziend oog van de juryleden Cor van de Stroet, Jan Postulart, Marcel Bake, Monique van Opstal en Miriam Zwijsen, gaan telkens twee showdansparen in verschillende categorieën een dansduel met elkaar aan. In de eerste aflevering op zondag 11 december leggen acht paren (vier Ballroomdansen en vier Latin Showdansen) het op de dansvloer tegen elkaar af. Uiteindelijk blijven er per categorie twee dansparen over die doorgaan naar de finale op zondag 25 december. In de tweede aflevering op zondag 18 december gaan wederom acht andere dansparen (vier Latindansen en vier Ballroom Showdansen) de competitie met elkaar aan waarna ook weer per discipline twee dansparen overblijven en doorgaan naar de finale. Op zondag 25 december maken acht paren zich op voor hun performance in de uiteindelijke finale en rolt er per categorie één winnaar uit.
Na afloop van elke uitzending laten Dancing With The Stars- professionals Remco Bastiaansen en Charissa van Dipte (vice wereldkampioen 2004 en drievoudig Nederlands kampioen Exibition Show) een spectaculair optreden zien. Kortom; RTL staat garant voor een swingende december-maand met als afsluiter op oudejaarsavond de Oudejaarsloterij Presenteert: Dancing With The Stars. Uitzending: RTL 4, DansDuel, zondag 11, 18 en 25 december tussen 20.00 uur en 21.00 uur.


---

-----------

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, persdienst RTL Nederland via tel. 035
- 6718971 of eva.peters@rtl.nl

© 2005 RTL Nederland / IP