Gemeente Heerhugowaard


Bushaltes verplaatst voor nieuwe dienstregeling

Vanwege de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer worden een aantal haltes en abris verplaatst.

Bus van ConneXXion

Op 11 december 2005 gaat een nieuwe dienstregeling in voor het openbaar busvervoer in Heerhugowaard. Daarom zullen een aantal haltes en abris worden verplaatst.

Lijn 160
Lijn 160, de bus van Alkmaar naar Esdégé Reigersdaal, gaat vier keer per uur rijden in beide richtingen.

Lijn 161
Nieuw is de lijn 161 die Ursem met Heerhugowaard verbindt. De bussen (op zondag kunnen dit 8-persoonsbusjes zijn) rijdt via de Rustenburgerweg, Jan Glijnisweg, Beukenlaan, Centrumwaard en Middenwaard naar het NS-station. De haltes en abris langs de Zuidtangent bij Middenwaard worden weer in gebruik genomen.

Vanaf december zullen er geen bussen meer rijden via de haltes Han Fortmann aan de Zuidtangent, omdat de school verhuist naar de Beukenlaan. De huidige busstop aan de Beukenlaan wordt vrijwel niet gebruikt en wordt voor de scholieren verplaatst in de richting van de school.

Lijn 162
Lijn 162 rijdt in de nieuwe regeling via de Oosttangent, Rivierenwijk en Edelstenwijk tot het NS-station en gaat niet meer door naar de Schilderswijk, Centrumwaard en Esdégé Reigersdaal. Er zal daardoor geen gebruik meer worden gemaakt van de haltes en abris in de Saturnuslaan en Erasmuslaan. Deze worden verplaatst naar de Oosttangent in Stad van de Zon.

In verband met de veiligheid gaan op deze lijn gewone stadsbussen rijden, met uitzondering van de twee spitsdiensten. Dan blijft ConneXXion extra lange bussen inzetten.


1-12-2005