Erasmus Universiteit Rotterdam

"Gedroomd geluk"

Lezing in boekhandel Donner

Op zondag 11 december 2005 houdt drs. Ad Bergsma, Faculteit der Sociale Wetenschappen, de lezing Zelfverbetering of utopie? De lezing is de laatste uit de serie "Gedroomd Geluk".

De zoektocht naar het geluk voert over twee wegen, die van de verbetering van de omstandigheden en die van het perfectioneren van jezelf; maar op beide wegen leidt het streven naar het ultieme geluk tot grote problemen.
Veel denkers denken dat we minder gelukkig zijn dan mogelijk is en bedenken daarom manieren om groter geluk te bereiken. Sommigen zoeken het in betere samenleving, anderen in een bepaalde levenswijze of in persoonlijke ontwikkeling. De aanbevelingen zijn heel divers en vaak tegenstrijdig. Tot voor kort was het niet goed mogelijk om te bepalen hoe realistisch die droombeelden zijn. Inmiddels kunnen we daar meer over zeggen aan de hand van wetenschappelijk onderzoek.

De lezing wordt gehouden in Theater in de Kelder van Boekhandel Donner, Lijnbaan 150, Rotterdam en begint om 15.00 uur. Aansluitend op de lezing (duur ca. 1 uur) is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Kosten ⬠12,50.