Gemeente Amstelveen

11 december Internationale Kinderherdenkingsdag op Zorgvlied

Vanaf 1997 wordt ieder jaar op de tweede zondag in december een kinderherdenking gehouden. Dit als uitdrukking van verbondenheid tussen ouders, broers, zussen en grootouders in rouw over de hele wereld. Dit jaar valt deze dag op 11 december. Samen met begraafplaats Oud Eik en Duinen in Den Haag organiseren wij ook op Zorgvlied deze bijeenkomst in aanwezigheid van wethouder Rien Alink.

De herdenking begint om 14.30 uur met een introductie van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind. Vervolgens vindt een speciale plechtigheid plaats onder leiding van Drs Bosco Beijk, geestelijk verzorger in onder meer het Juliana Kinder Ziekenhuis. Om circa 16.00 uur kan men een bezoek brengen aan de graven. Na afloop staat een kopje koffie of thee in onze koffiekamer klaar.

Worldwide Candle Lighting

Opdat hun licht voor altijd zal stralen, zetten mensen in de hele wereld op de gedenkdag voor overleden kinderen om 19.00 uur een brandende kaars voor hun raam. Zo worden de kaarsen in de ene na de andere tijdzone telkens een uur na elkaar aangestoken, zodat een symbolische band van licht de hele wereld omspant. De plechtigheid op Zorgvlied is onderdeel van dit wereldwijde ritueel dat zijn afronding vindt bij de bezoekers thuis. Dit is een initiatief van de Compassionate Friends, de zustervereniging van de Nederlandse vereniging Ouders van een Overleden kind ( VOOK).

Deelnemers aan deze herdenking kunnen zich tot 9 december opgeven, onder vermelding van het aantal personen waarmee zij aan deze plechtigheid wil deelnemen. Telefoon: 020 644 51 24

Amstelveen, 23 november 2005


Noot voor de redactie,