Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

6 december 2005 L059

Feestelijke opening sportpark Lent

Het nieuwe sportpark in Lent is klaar. Op zondag 11 december opent burgemeester Ter Horst het sportpark officieel. Ter gelegenheid van de opening houden de clubs die van het complex gebruik gaan maken open huis met een sportief programma voor jong en oud. Belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met voetbalvereniging DVOL, Damclub Lent en de Lentse Lawn Tennis Vereniging (LLTV).

Om 12.00 uur maakt burgemeester Guusje ter Horst tijdens een korte ceremonie de naam van het sportpark bekend. Voor de nieuwe naam is dit voorjaar een prijsvraag uitgeschreven onder Lentse jongeren van 6 tot 18 jaar. De burgemeester reikt aan de winnende inzending de hoofdprijs (een mountainbike) uit. Daarnaast onthult de burgemeester het straatnaambord van de weg waaraan het sportpark is gelegen. Zij doet dit samen met de weduwe van het voormalige raadslid Jo Evers, de oud-Lentenaar naar wie de straat wordt genoemd. Voor de muzikale omlijsting tijdens de opening zorgt de Lentse harmonie Theresia.

De drie sportverenigingen presenteren zondag een sportief programma met bekende namen uit de sportwereld. Bij voetbalvereniging DVOL worden penalty's afgevuurd op NEC-keeper Gabor Babos en Wilfried Brookhuis, Damclub Lent heeft internationaal grootmeester Johan Krajenbrink op bezoek en de Lentse Lawn Tennis Vereniging heeft de bekende tennisspeler Jan Siemerink uitgenodigd voor een tennisclinic.

Speciaal ter gelegenheid van deze opening van het sportpark heeft de gemeente Nijmegen een voetbalteam geformeerd dat de strijd aanbindt met een gelegenheidsteam van voetbalvereniging DVOL. Van het eerste team maken onder meer de Nijmeegse wethouders Paul Depla en Ton Hirdes deel uit. De wedstrijd begint om 13.30 uur en duurt maximaal twee maal 20 minuten.

De opening van het sportpark markeert het einde van een relatief korte bouwperiode; in februari van dit jaar ging de eerste schop in de grond, eind oktober vond de oplevering plaats. Kort daarop verhuisden de drie sportclubs naar hun nieuwe onderkomen. Het nieuwe sportcomplex telt drie ruime en moderne clubhuizen, tien verlichte tennisbanen en drie voetbalvelden, waarvan twee met kunstgras. Het sportpark biedt de clubs voldoende ruimte voor toekomstige groei van het ledenaantal.

Noot voor de pers:

U bent van harte uitgenodigd om op zondag 11 december vanaf 12.00 uur bij de officiële opening en de open dag aanwezig te zijn. Locatie: Jo Eversstraat 2, Lent.

Bijlage: Programma 'Open Huis'.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hugo Maassen, doorkiesnummer (024) 329 2380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen