Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Film over Polder Mastenbroek op alle regionale zenders

ZWOLLE - De film 'De uitbreiding van de Polder Mastenbroek' wordt zondag 11 december door twaalf regionale omroepen uitgezonden. In de film van beeldend kunstenaar Sjaak Langenberg en filmmaker Theo van den Aker wordt de relatie tussen stad en land op scherp gesteld.

In de film vechten de bewoners van Mastenbroek met succes tegen de oprukkende stad. Het gebied heeft voortdurend te maken met expansie van de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland. In de film worden de rollen echter omgedraaid: de polderbewoners vaardigen woonquota uit, zodat ze hun landbouwbedrijven kunnen uitbreiden. De bewoners van de Zwolse Vinex-locatie Stadshagen zien zich gedwongen uit te wijken naar Canada. De film ging op 20 november 2004 in Zwolle in première en werd het afgelopen jaar op vele plekken vertoond. Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) fungeerde als projectleider voor de film. Het project kwam tot stand met steun van de provincie Overijssel, het Stimuleringsfonds voor Architectuur, de gemeenten Zwolle en Zwartewaterland, de Vereniging Polderbelangen Mastenbroek en Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR).

Regiodoc
Regiodoc is de naam van een nieuwe programmaserie die de dertien regionale omroepen van Nederland vanaf 27 november gezamenlijk uitzenden. De reeks documentaires laat Nederland in al haar facetten zien. Kijk voor meer informatie op www.regiodoc.nl

Meer informatie:
www.regiodoc.nl
www.sjaaklangenberg.nl
www.skor.nl
www.kco.nl

Uitzendtijden:
Omrop Fryslân 17.00 uur
RTV Noord 14.00 uur
RTV Drenthe 13.30 uur
RTV Oost 12.00 uur
RTV Gelderland 12.00 uur & 16.00 uur
L1 14.00 uur
Omroep Brabant 14.30 uur & 15.30 uur
RTV Utrecht 13.00 uur
RTV Rijnmond 16.00 uur
RTV West 13.00 uur
RTV Noord-Holland 16.00 uur
Omroep Flevoland 09.00 uur
Omroep Zeeland zendt een selectie van de documentaires uit.