Zestigste Politiek Café Zout met Dries van Agt en Abou Jahjah

Sp

Aanstaande zondag (11 december) wordt in Oss de zestigste editie van het meest succesvolle Politieke Café van Nederland gehouden, met als gasten onder meer Dries van Agt en Abou Jahjah. Sinds 1999 trekt Zout, een initiatief van plaatselijk SP-voorman Jules Iding, maandelijks tussen de 250 en 450 bezoekers.

Zondag is oud-premier Dries van Agt te gast om te praten over Palestina, Irak, ontwikkelingssamenwerking, terrorisme en bestuurlijke vernieuwing. In De Themadiscussie is de Belg Dyab Abou Jahjah te gast, voorzitter van de Arabisch Europese Liga (AEL). Onderwerpen voor dat debat zijn integratie en uitsluiting en de rol van pers en parlement in debatten over integratie, emancipatie en uitsluiting.

Tot slot gaan twee Osse lijsttrekkers voor de raadsverkiezingen met elkaar in debat: Henny Boers (VVD) en Hendrik Hoeksema (PvdA). Centrale vragen zijn wat zij de afgelopen periode voor elkaar hebben gekregen en wat hun plannen zijn.

De gastcolumn wordt 11 december uitgesproken door iemand die dat al vaker met groot succes gedaan heeft: burgemeester Paul Wilbers van Beek-Ubbergen. Ook is er cabaret van Volledig Incorrect, een Zoutquiz waarin jongeren centraal staan en Wouter ter Haar (Brabants Dagblad) spreekt zijn maandelijkse column uit. Muziek wordt verzorgd door Frank Anthony, de Osse Elvis, en The Groovers.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur. Kinderopvang is aanwezig en de entree is 2 euro (t/m 16 jaar gratis).

Meer informatie: www.politiekcafezout.nl of Paul Peters: 06-53715535.