Gemeente Utrecht

Leven en liefde tussen verschillende culturen in een Utrechtse Volkswijk

Derde Utrecht Veilig! bijeenkomst op zondag 11 december in Kanaleneiland

"Leven en liefde tussen verschillende culturen in een Utrechtse volkswijk". Dat is het thema van het toneelstuk 'De geur van Kruidnagel' waarvoor bewoners en organisaties in Zuidwest uitgenodigd zijn op zondag 11 december. Wijkbureau Zuidwest organiseert op deze dag de derde grote Utrecht Veilig! bijeenkomst van dit jaar in Kanaleneiland. Tijdens deze bijeenkomst kan men genieten van het toneelstuk en aansluitend deelnemen aan een gezellige maaltijd. Wethouder Janssen van wijk- en integrale veiligheid zal ook aanwezig zijn.

Datum: zondag 11 december

Tijd: 15.30 - 19.30 uur

Locatie: ROC, Amerikalaan 109

Utrecht Veilig! bijeenkomst

Utrecht Veilig! is erop gericht om alle wijken in Utrecht leefbaar en veilig te maken en te houden. Tijdens deze bijeenkomsten komen bewoners en organisaties uit de wijk elkaar tegen. De bijeenkomsten zijn erop gericht om elkaar te ontmoeten en zo het samenleven in de wijk prettig te maken en te houden.

Het toneelstuk

'De geur van Kruidnagel' wordt gespeeld door theatergroep Stut. Dit toneelstuk vertelt over leven en liefde tussen verschillende culturen in een Utrechtse volksbuurt. Bijzonder aan het toneelstuk is dat de acteurs ook bewoners zijn uit verschillende Utrechtse wijken. Het toneelstuk begint om 15.30 uur. De zaal is open vanaf 15.00 uur.

De maaltijd

Na het toneelstuk kan men deelnemen aan een gezellige maaltijd. Deze wordt mede verzorgd door verschillende bewoners uit de wijk en wordt in buffetvorm aangeboden. Tijdens het eten heeft iedereen tijd om kennis te maken met andere aanwezigen, na te praten en ideeën uit te wisselen. Omdat het toneelstuk gaat over het samenleven van verschillende culturen, nodigt het uit tot discussie. Bovendien kan men genieten van de muziek van de Marokkaanse band Iseri.

Kaarten zijn tot en met vrijdag 9 december gratis te verkrijgen bij wijkbureau Zuidwest op telefoonnummer

286 90 01.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen vanaf 16 jaar. Kinderen kunnen dus niet meekomen.

Noot voor de redactie/

Gemeente Utrecht