Ingezonden persbericht


Ingrid Hoogervorst te gast in de bibliotheek Amsterdam

Ingrid Hoogervorst

Ingrid Hoogervorst groeide op in Amsterdam-West, studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en was lerares Nederlands op het Gymnasium te Hilversum. Ze was lange tijd literatuurcriticus. Ook interviewde ze vele schrijvers. Een aantal interviews kwam terecht in de bundel Vreemdeling in eigen landschap - Schrijvers als buiitenstaander. In de bundel staan interviews met onder meer Adriaan van Dis, Harry Mulisch, Hafid Bouazza, Remco Campert en Boudewijn Büch.

In 2002 verscheen haar debuutroman Woede, een zinderend portret van de jaren '50 in Amsterdam West. Het is de poging van een oudere vrouw haar bestaan te reconstrueren: hoe werd ze wie ze was? Wrijving en agressie domineerden het grote gezin in Amsterdam-West waar ze opgroeide. Woede om de sporen van de verwoestende Tweede Wereldoorlog en om het verlies van een zoete Indische tijd, die alleen nog in dromen en herinneringen kan bestaan.

In september 2005 verscheen de roman Spiegels, waarin een treffend en herkenbaar beeld wordt geschetst van de jaren zeventig. Studente Sera Soetebier ontdekt in deze tijd waarin alles kan en niets hoeft hoe een pijnlijke gebeurtenis uit het verleden een inktzwarte schaduw werpt over haar eerste echte liefde. Sera doorziet steeds meer de keerzijde van studentenrevoltes. Ze komt in verzet tegen opgelegde solidariteit, verplichte vrijheid en groepsdwang. Ze wordt verliefd op de oorlogscorrespondent Salo Winnik, een liefde die fataal blijkt.

Datum: Zondag 11 december 2005
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587, Amsterdam Toegang: ¤ 5,00. Met OBA-pas, Stadspas, 65+ ppas of CJP: ¤ 4,00

Kaarten reserveren: klantenservice@oba.nl of bel naar: 020-5230801

Met vriendelijke groet,

Anna

Anna Tol
Afdeling Marketing, Communicatie en PR
OBA(TM) - Openbare Bibliotheek Amsterdam

Keizersgracht 440
1016 GD Amsterdam
t. 020 - 5230789
f. 020 - 5230948
e. pr@oba.nl