Ingezonden persbericht


persbericht
Dwars, groenlinkse jongerenorganisatie

Utrecht, 9 december 2005

DWARS: Is het nu beter?
GroenLinkse jongeren beginnen campagne voor ontspannen samenleving

DWARS, de GroenLinkse jongerenorganisatie, start op zondag 11 december de campagne 'Is het nu beter?'. DWARS zal in de komende maanden via acties en debat de verharding van de Nederlandse samenleving aankaarten. De jongeren wijzen erop dat de Nederlandse tolerantie, trots en vrijheid in de laatste jaren zijn vervangen door cynisme en angst voor de ander. DWARS stelt mensen de vraag: vinden we drie jaar kabinetten-Balkenende een verbetering, of is het tijd voor een Linkse Lente? Zondag lanceert DWARS de website www.ishetnubeter.nl.

DWARS maakt zich vooral zorgen over de persoonlijke vrijheid van mensen. De toenemende discriminatie van verscheidene minderheden en de druk op grondrechten als de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst beschouwen de jongeren als een gevaarlijke breuk met het verleden. In hun campagne roepen zij mensen op om weerstand te bieden tegen de tijdgeest. Zo strijdt DWARS tegen het strikte asielbeleid, tegen het ontbreken van een sterk milieubeleid en tegen schending van de mensenrechten in de strijd tegen het internationale terrorisme.

De campagne wordt gestart op het lustrumcongres van DWARS in Utrecht op 10 en 11 december. De website www.ishetnubeter.nl zal op zondag 11 december worden gelanceerd. Gedurende de campagne zal DWARS onder meer kaarten verspreiden waarop enkele verloren waarden van de jaren negentig zijn afgebeeld.

Esther de Wit


---