Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Le Tour de Champagne 2005 - 2006

P e r s b e r i c h t

Wateringen, 28 september 2005

Op zondag 11 december 2005 zal de allereerste Nederlandse editie zijn van Le Tour de Champagne, een reeks buitengewoon exclusieve Champagne-evenementen die in de loop van 2005 en 2006 zal worden georganiseerd op eersteklas locaties op maar liefst 10 plaatsen in 8 verschillende landen in Europa.

Behalve Nederland zal Le Tour de Champagne België, Tsjechië, Italië, Oostenrijk, Hongarije, Zwitserland en Griekenland aandoen.

De eerste Nederlandse editie van Le Tour de Champagne zal plaatsvinden temidden van de bijzondere entourage van Landgoed Vliek in Ulestraten-Meerssen, even ten noorden van Maastricht.

Landgoed Vliek is een uit 1725 daterend adellijk buitenverblijf, gebouwd in Franse stijl en gelegen in het groene decor van een eeuwenoud landschapspark van 30 hectare, wat nog altijd de authentieke sfeer van eeuwen geleden heeft behouden.

Op zondag 11 december zal een streng geselecteerde groep van de twintig meest toonaangevende huizen in het Champagnedistrict op Landgoed Vliek acte de presence geven.

Tijdens Le Tour de Champagne krijgen de aanwezigen niet alleen de unieke gelegenheid om een keur van champagnes van de elite van het Champagnedistrict naast elkaar te proeven en de superieure kwaliteit van deze wijnen te ervaren maar bestaat bovendien de gelegenheid om de zeldzame Cuvée de Prestige van elk van deze tophuizen te drinken tijdens een lunch of een diner, waarbij gerechten worden geserveerd die speciaal zijn afgestemd op die exclusieve begeleidende champagnes. Tijdens de lunch en het diner zal een champagne-expert de gekozen champagnes én de ultieme combinaties met de gerechten van commentaar voorzien.

Hiermee is Le Tour de Champagne het meest ultieme evenement op het gebied van Business to Business en relatiemarketing van Europa.

De uitnodigingen tot deelname aan dit bijzondere Champagne-evenement zullen dan ook louter uitgaan naar bedrijven van niveau, die bewezen hebben in hun eigen bedrijfssector tot een vergelijkbare elite met de geselecteerde Champagnehuizen te behoren.

De 20 geselecteerde Champagnehuizen -op alfabetische volgorde- zijn:

Champagne Billecart-Salmon

Champagne Bollinger

Champagne Bruno Paillard

Champagne Charles Heidsieck

Champagne Deutz

Champagne Gosset

Champagne Krug

Champagne Laurent-Perrier

Champagne Louis Roederer

Champagne Moët & Chandon

Champagne Mumm

Champagne Perrier-Jouët

Champagne Philipponnat

Champagne Piper-Heidsieck

Champagne Pol Roger

Champagne Pommery

Champagne Ruinart

Champagne Salon

Champagne Taittinger

Champagne Veuve Clicquot Ponsardin