Ingezonden persbericht


11 dec. Amsterdam - Wordscape - Een mondharp, een pataphoon en een elektrische figuurzaag

Een improvisatieavond voor dichters en musici met o.a. Kees Wennekendonk, Jan Klug, Salah Hassan, Tjitse Hofman, Tsead Bruinja en F. Starik

Op het podium staat een dichter die omringd wordt door een aantal muzikanten met de meest uitzonderlijke instrumenten zoals de pataphoon en de elektrische figuurzaag. Bedenker Kees Wennekendonk roept vervolgens een thema ('Brandweer!') voor het vers van de dichter dat hij heeft uitgekozen en kiest iemand uit het publiek of uit de groep musici om de sessie te leiden. Eén voor één beginnen vervolgens de muzikanten vurig te improviseren, waarbij ze het thema als inspiratie nemen. Als de muziek goed loopt, begint de dichter voor te dragen. Het kan een wilde achtbaanrit worden waar de dichter en de muzikanten zich in begeven of er kan een kalm beekje onder de zieleroerselen van de dichter door vloeien. Voor zowel de muzikanten als de dichters en het publiek staat bij Wordscape in ieder geval niets vast!

Vooraf aan Wordscape vindt er een boekpresentatie plaats met veel voordrachten van dichters. De boekpresentatie is voor iedereen en gratis toegankelijk (toegang Wordscape is ¤ 5,-). Hieronder daarover meer.

De dichters: Tjitse Hofman, Hélène Gelèns, Salah Hassan, Tsead Bruinja, F. Starik, Lucas Laherto Hirsch en Astrid van Baalen De muzikanten: Naomi Sato - sho, danibal, mondharpen, Jan Klug - pataphoon, Alan Laurillard - samples, Jan Schellink - elektrische figuurzaag en Kees Wennekendonk - vleugel.

VJ: Laurine Brugman

Locatie: The Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238, Amsterdam Datum: zondag 11 dec. 2005
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: ¤ 5,-

*WordScape is een improvisatieconcept voor dichters en improviserende musici, voor Alan Laurillard en het Utrechtse SJU-Jazzpodium bedacht door Kees Wennekendonk. Dichters kunnen zich opgeven voor de avonden in Utrecht of in Amsterdam via mail: Kees Wennekendonk - keeswennekendonk@keeswennekendonk.nl