Gemeente Vlaardingen


Kerstconcerten Kamerkoor Animato

Het Vlaardingse Kamerkoor Animato geeft twee kerstconcerten in de regio. Het thema van beide concerten is 'Een reis door Europa'.

Maassluis
Het kamerkoor zet met het eerste concert een vorig jaar gestarte traditie voort. Het optreden op 11 december om 15.00 uur wordt gehouden in het sfeervolle Witte Kerkje, Constantijn Huygensstraat 1 in Maassluis. Gemikt wordt op een familiepubliek.

Toegangsprijs: vijf euro.

Rhoon
Het Vlaardingse koor geeft haar tweede kerstconcert op 17 december om 20.15 uur in de dorpskerk van Rhoon.

Tijdens dit concert wordt samengewerkt met het Bachzaalkoor uit Amsterdam. Door de samenwerking van deze twee - op zichzelf vrij kleine - koren, kunnen werken van Mendelssohn Bartholdy uitgevoerd worden t(drie motetten uit 'Sechs Spruche' en het dubbelkorige Ave Maria).

Reis door Europa
Vanwege het thema 'Reis door Europa' worden kerstliederen en carols uit verschillende landen ten gehore gebracht. Zo wordt een bezoekje gebracht aan Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk en natuurlijk ook Nederland.

Kamerkoor Animato staat onder leiding van Suzanne Verburg en de dirigent van het Bachzaalkoor is Wouter Padberg. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Arjen Leistra en Leo van der Heide.

Kaarten reserveren
Kaarten kunt u telefonisch reserveren. Voor Maassluis bij Annemarieke van der Loon (010 - 43 55 239) en voor Rhoon bij Maartje Verschragen (010 - 47 51 809).