Nederlandse Islamitische Omroep

P E R S B E R I C H T

De Nederlandse Islamitische Omroep - Zondag 11 december in Nioscoop van 12.33 tot 13.03 uur op Nederland 1

De recitatie uit de koran en de hadith handelen deze week over 'De Bedevaart'

Verder, in Nioscoop:


- Mensenrechten en moslim


- Halal Food conferentie


- Huiselijk geweld bij moslims

10 December is de Internationale Dag van de Mensenrechten. In het kader van terrorismebestrijding lijken sommige mensenrechten wat minder belangrijk te worden.

Jan Peter Loof van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten maakt zich zorgen over de terrorismebestrijding en mensenrechten. Worden in Nederland de rechten van moslims aangetast?

Nioscoop was bij de Halal Food Conferentie in Rotterdam. Wat betekent halal eigenlijk? Hoe zit de halal-markt in Nederland in elkaar? En zou er een halal-keurmerk moeten komen?

Huiselijk geweld komt in alle lagen van de bevolking voor en in alle culturen, dus ook onder moslims. Het treft vooral vrouwen en kinderen. De vrouwenorganisatie van Milli Görüs organiseerde afgelopen dinsdag een debat over huiselijk geweld. In Nioscoop ook het verhaal van een jonge Turkse vrouw die opgroeide met een stiefvader die haar moeder en haar mishandelde.


----------
Voor de redactie:

Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of Redactie@islamitischeomroep.nl