Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-766       |
|                                            |Arnhem|8 december 2005|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS
De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Zondag 11 december 2005

. De tentoonstelling 'Hidden Rythms' in museum Het Valkhof in Nijmegen wordt geopend door gedeputeerde Hans Esmeijer. De tentoonstelling is georganiseerd door het Nijmeegse kunstenaarsinitiatief 'De Paraplufabriek' in samenwerking met het museum. 'Hidden Rythms' zoek de onderlinge verbondenheid vanuit het perspbectief van ritueel en ritualiseren. (Aanvang: 15.00 uur; adres: Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen)

Maandag 12 december 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig tijdens het Nota-overleg in de Tweede Kamer over het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT). Het MIT geeft het overzicht van de investeringen in Rijksinfrastructuur voor de komende jaren. (10.15 - 18.00 uur; adres: Gebouw Tweede Kamer in Den Haag)

Dinsdag 13 december 2005

. Gedeputeerde Staten brengen 's middags een kennismakingsbezoek aan het bestuur van de regio Achterhoek. Gesproken wordt onder meer over intergemeentelijke samenwerking (Meer informatie bij A. Niewind tel. (026) 359 90 85)

Woensdag 14 december 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren geeft de aftrap voor een fietsroutekeuring in de Achterhoek. De fietsersbond heeft hiervoor een subsidie gekregen van de provincie. Tijdens deze aftrap is ook de speciale meetfiets te zien die de fietsersbond gebruikt voor zijn veldwerk. Deze fiets is uitgerust met onder meer GPS-apparatuur (Aanvang 8.45 - 9.30 uur; adres: Simonsplein in Doetinchem)
. Provinciale Staten vergaderen. Op de agenda staan onder meer de volgende punten: Verwerving recreatieterrein Achter Saxenheim in het kader van het project "Groei en krimp recreatiebedrijven Veluwe"; afhandeling Stichting Europartenariat; aanpak en financiering krimp recreatiebedrijven Veluwe 2006 tot en met 2009; Verordening en begroting Nazorgfonds Stortplaatsen. (Aanvang: 10.00 uur; adres: Huis der Provincie in Arnhem)

Donderdag 15 december 2005

. Gedeputeerde René van Diessen neemt deel aan het congres 'de winst van duurzaam ondernemen', georganiseerd door een aantal partijen die zich bezighouden met duurzaam ondernemen. Het congres is met name bedoeld voor de electro- en metaalindustrie, kunststoffenbranche en de foodsector. Van Diessen verzorgt de afsluiting. (14.00 - 19.00 uur; adres: Congrescentrum Orpheus in Apeldoorn)
. Gedeputeerde Harry Keereweer houdt een inleiding op de start-up conferentie 'overheid en bedrijfsleven werken samen aan stimulerend beleid voor vitaal platteland' in het kader van de professionalisering plattelandstoerisme op de Veluwe door de vereniging 'Toer de Boer op'. (13.30 - 17.00 uur; adres: boerderij Den Hoek, Leemsteeg 23 in Wilp).

Vrijdag 16 december 2005

. Gedeputeerde Theo Peters brengt 's ochtends een werkbezoek aan de gemeente Berkelland.
. Gedeputeerde Hans Esmeijer brengt een bezoek aan de gemeente Tiel in het kader van Gelders Strijd tegen de Dakloosheid. Het is de bedoeling dat hij daarbij een instelling bezoekt die actief is op het gebied van dak- en thuislozen. Daarnaast spreekt hij met de verantwoordelijk wethouder over de knelpunten bij het oplossen van de dak- en thuislozenproblematiek.(14.00 - 16.30 uur)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren verricht de starthandeling van Syntus Plus. Met drie verschillende modaliteiten (taxi, bus en trein) kan Syntus als eerste OV-bedrijf deur-tot-deurvervoer bieden. Zo is er een gegarandeerde aansluiting met een maximale wachttijd van 10 minuten. Ook komt er één telefoonnummer voor de klant. Het is de bedoeling dat door één telefoontje te plegen de reiziger zich geen zorgen meer hoeft te maken over vertrek- en aankomsttijden en aansluitingen. De klant kan met 1 kaartje, de strippenkaart, reizen. (10.30 - 13.00 uur; adres: Hotel Reijrink, Lievelderweg 118 in Lievelde)
. Gedeputeerde Harry Keereweer ontvangt de IPO Taskforce verdroging die een werkbezoek brengt aan de Bennekomse Meent. Deze Taskforce organiseert een discussieronde langs de provincies met als doel een nieuwe impuls te geven aan de bestrijding van de verdroging in Nederland. Het werkbezoek bestaat uit diverse inleidingen en een gebiedsexcursie. (9.30 - 12.00 uur; adres: Alterra, Droevendaalsesteeg 3 te Wageningen)
. Harry Keereweer spreekt in een bijeenkomst met de wethouders reconstructie landelijk gebied in de Achterhoek/Liemers over onder andere wat de gemeenten voor het realiseren van de reconstructiedoelen in de Achterhoek/Liemers kunnen betekenen en wat de gemeenten en provincie bij de uitvoering van het reconstructieplan van elkaar mogen verwachten. (Aanvang 14.00-16.30 uur; Adres: Regiokantoor, Gezellenlaan 10 te Doetinchem)

Zaterdag 17 december 2005

. Gedeputeerde Theo Peters reikt tijdens de Gelders Archeologische Dag de Kruijswijk Jansen Prijs uit. Deze dag wordt georganiseerd t.g.v. het 75-jarig bestaan van de Gelders Archaeologische Stichting. Centraal op deze dag staat de archeologie in Gelderland. Theo Peters zal ook een toespraak houden over het cultuurhistorisch beleid van de provincie. (10.00 - 18.00 uur, Uitreiking prijs en toespraak Theo Peters zal zijn 10.55 uur - 11.15 uur; adres: Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9 in Wijchen).

Maandag 19 december 2005

. Gedeputeerde Harry Keereweer opent samen met Kamerlid Henk Jan Ormel het gebiedsloket Winterswijk. Het gebiedsloket is een telefonische helpdesk, gevestigd in het gemeentehuis van Winterswijk en is een landelijk unieke samenwerkingsvorm tussen de gemeente Winterswijk, provincie Gelderland, ministerie van LNV, waterschap Rijn en IJssel en de Stichting WCL Winterswijk. (9.30 - 13.00 uur; adres: opening bij Verenigingsgebouw Emma in de buurtschap Ratum).

Dinsdag 20 december 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig tijdens de gemeenteraadsvergadering van Rheden over het Verkeerscirculatieplan Dieren en omstreken. (19.30 - 21.00 uur; adres: Gemeentehuis Reden in De Steeg)

Woensdag 21 december 2005

. Gedeputeerde Marijke van Haaren opent de Tonselrotonde aan de N303 in Harderwijk (14.00 uur-18.00 uur; adres: locatie Heerlickheijd van Ermelo, Staringlaan 1 in Ermelo)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer brengt samen met de Arnhemse wethouder Vlam een bezoek aan De Boei. De Boei in Arnhem is een boot waar drugsverslaafden onder begeleiding kunnen werken aan hun toekomst. Vaak hebben ze behoefte aan dagvulling, structuur, hulp bij regelzaken en een plek om rustig te kunnen gebruiken. (9.30 - 10.30 uur; adres: Rijnkade in Arnhem)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 94 46

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij afdeling Communicatie, Dienst Services, Madelon Tuil, tel. (026) 359 94 46/90 25, e-mailadres: m.tuil@prv.gelderland.nl.


---- --